Det kom katter i en strid ström när Djurskyddet i Norra Halland genomförde en chip-kampanj hos Onsalaveterinären på lördagsförmiddagen.
Det finns fler hemlösa katter i landet än de flesta nog kan föreställa sig.
– Den uppskattning som gjorts säger 150 ?000 stycken. Men det är svårt att veta säkert, katterna blir mästare på att röra sig nattetid och trängs ut på landsbygden där de inte syns lika bra, säger Marlene Sandblom från Djurskyddet Norra Halland.
I ett försök att komma till rätta med problemet i alla fall på hemmaplan, har Djurskyddet Norra Halland och Länsstyrelsen i Halland nu dragit igång ett samarbete och informationskampanjen #etthemförvarje katt. Syftet är att få så många som möjligt att både chipmärka och kastrera sina katter.
Anna-Karin Landgren är veterinär på kliniken och chippar den ena katten efter den andra, ger vaccinationer samt tips och råd till de kattägare som kommer på besök. Hon är också en stark förespråkare för att man ska kastrera sina katter, både hanar och honor.
– Det är jätteviktigt att göra, både för inne- och utekatter.
Läs mer i Norra Halland, tisdag 20 mars.
Bildtext: Helena Andrén Jonsson har tagit med sin katt Tiger för att få den vaccinerad och chippad hos veterinär Anna-Karin Landgren.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.