NYHETER 2023-05-05 KL. 11:00

IVO riktar kritik mot medicinhantering

Av Christina Wagner

Efter tillsyn på vård- och omsorgsboenden i Kungsbacka kommun konstaterar IVO att det finns flera brister. Bland annat är medicinhanteringen en risk mot patientsäkerheten.

IVO riktar kritik mot medicinhantering
IVO riktar kritik mot Kungsbacka kommun efter att ha hittat flera brister på vård- och omsorgsboenden. Foto: Pixabay.

TV-klipp och nyheter

Det är efter intervjuer med sjuksköterskor, patienter och ledningen av Vård- och omsorg i kommunen som IVO konstaterat bristerna.

Myndigheten sammanfattar: Personal som gör medicinska bedömningar har inte tillräcklig kompetens för arbetsuppgiften. De behärskar inte svenska språket i tillräcklig omfattning.

Dokumentationen sker inte enligt gällande regelverk och det finns inte en kontinuitet i personalgruppen som främjar god vård.

Läkemedelshanteringen sker inte på ett patientsäkert sätt och vård i livets slutskede sker inte enligt gällande regelverk.

IVO har gjort tillsyn i kommuner både nationellt och regionalt. Trots bristerna ligger Kungsbacka kommun bättre till än merparten av kommunerna.

Kommunens kommentarer till rapporten kommer under eftermiddagen.TV-klipp och nyheter

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.