NYHETER 2023-03-22 KL. 17:20

Hemlig dotter kräver arv – tingsrätten får avgöra

Av Ronny Karlsson

När mannen dog hade han nästan inga tillgångar, medan hustrun hade tillgångar på tre miljoner. Nu stäms hustrun av mannens utomäktenskapliga dotter, som gör anspråk på det hon anser vara hennes arv.

Hemlig dotter kräver arv – tingsrätten får avgöra
En utomäktenskaplig dotter kräver nu en del av de tillgångar som fördes över från hennes far innan han gick bort. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Kungsbackaparet var gifta under många år. Men det som under många år var hemligt, var att mannen hade ett barn med en annan kvinna. Då även den kvinnan var gift, lät man hennes make leva i tron att han var fadern.
Men under 2016 ville dottern reda ut vem som var hennes far och via ett DNA-test konstaterades att den nu avlidne mannen var den biologiska pappan.

Under processen med faderskapet började också en annan process, där mannen skrev över sina tillgångar på hustrun. Under 2016 skrevs ett äktenskapsförord och paret ansökte även om att genomföra bodelning under äktenskapet.
När mannen sedan avled hade han i princip inga tillgångar. Det har konstaterats att han hade cirka 4 000 kronor totalt, varav 113,51 kronor fanns på ett sparkonto. Däremot hade hustrun tillgångar på cirka tre miljoner kronor.
Bland annat hade två fastigheter förts över helt till kvinnan.

De olika transaktionerna gjorde att den utomäktenskapliga dottern blev helt utan farsarv.
Nu har hon dock via ombud gjort anspråk på pengar som flyttats från hennes pappas konton. Bland annat kräver dottern att hon har rätt till halva värdet av de två fastigheter som skrivits över på hustrun.
Nu blir det upp till tingsrätten att avgöra vem som har rätt till de båda fastigheterna, och de tillgångar som skrivits över från den avlidne mannen.

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.