NYHETER 2021-10-10 KL. 15:00

Hade stulna kort – åtalas för rån och bedrägeri

Maskerade tvingade två av dem tre andra unga män att ge dem sina mobiler och bankkort. Sedan shoppade tonårstrion loss, för 278 kronor, med de stulna korten. Nu har de tre unga männen åtalats – för rån och flera bedrägerier.

Hade stulna kort – åtalas för rån och bedrägeri

Det var den 15 mars som två av de tre ungdomarna – 17 och 19 år gamla – fick för sig att de skulle råna tre andra unga män på deras mobiltelefoner.

Maskerade och hotfulla


Maskerade och hotfulla tvingade de till sig mobilerna, med tillhörande fodral – och bankkort. Innan de lämnade brottsplatsen som var belägen i närheten av Bergsgatan hotade de att ta reda på var offren bodde och döda dem, ifall de anmälde vad som skett till polisen.

Det är i vart fall vad den åklagare som åtalat killarna för bland annat rån hävdar i sin stämningsansökan.

Använde stulna kort


Enligt åtalet gick killarna efter rånet in hos Handlarn Tingberget i Kungsbacka och handlade för 19,90 kronor med ett av de stulna bankkorten. En stund senare använde de kortet igen, då de i samma affär handlade för 39,60 tillsammans med en 18-årig kompis.

Efter att 19-åringen lämnat sällskapet ska 17-åringen och 18-åringen ha gått vidare till Mc Donalds. Där använde de det stulna kortet igen – för ett matinköp på 114 kronor.

Efter att ha misslyckats med ytterligare en transaktion på hamburgerrestaurangen, på 104 kronor, bytte duon kort och betalade i stället med ett annat av de bankkort som stulits.

Shoppandet med de stöldanmälda korten dokumenterades av såväl kassatekniken, som övervakningskameror.

Åtalas för ett flertal brott


17-åringen var sedan ungefär en vecka redan misstänkt för att ha stulit ett par skor värda drygt 2 000 kronor från omklädningsrummet på gymmet Nordic Wellness i Kungsbacka och dagen därpå ertappades 19-åringen dessutom med att ha rökt cannabis.

Nu får händelserna i mars sitt rättsliga efterspel, i form av åtal för flera allvarliga brott.

Medan 17-åringen åtalas för rån, övergrepp i rättssak, stöld, försök till bedrägeri och fyra fall av fullbordade bedrägerier, anklagas 19-åringen för rån, övergrepp i rättssak, ringa narkotikabrott och två fullbordade bedrägerier. Deras 18-årige kompis klarar sig undan med åtal för försök till bedrägeri och fyra fall av fullbordat bedrägeri.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.