NYHETER 2022-07-22 KL. 10:00

Golfföretag flyttar till Kungsmässan

Av Embla Starke Sundén

Indoor Golf Groups anläggning i Kungsbacka är på väg att flytta in i Kungsmässan. Anläggningen planerar att öppna upp verksamheten i de nya lokalerna den 1 oktober.

Golfföretag flyttar till Kungsmässan
Jakob Skoglund vid den kommande anläggningen. Foto: Embla Starke Sundén

Indoor Golf Group grundades 2019. I dagsläget har de 19 anläggningar runt om i Sverige. På anläggningarna kan man spela golf inomhus med hjälp av simulatorer. På så sätt kan du besöka de golfbanor som finns runt om i världen, fast inomhus. Simulatorn ger också spelaren värden på slaget. Med hjälp av värdena får spelaren reda på vad som behövs för att utveckla slaget.
I slutet av 2020 öppnades en anläggning i Kungsbacka. Anläggningen är mitt inne i flytten från den förra lokalen vid Plantagen till deras nya lokal i Kungsmässan.
– Det har varit ett mål att kunna ha verksamheten så centralt som möjligt. Kungsmässan är kärnan i Kungsbacka, man kan ta sig hit lätt med kollektivtrafik, säger Jakob Skoglund, platschef på Kungsbacka Indoor Golf.
Indoor Golf samarbetar med en mängd klubbar i Kungsbacka. Framöver är målet att utöka samarbetena med företag som drivs i Kungsbacka. Jakob blev platschef för anläggningen i höstas och ser mycket fram emot att nå ut till fler.
– Jag har alltid haft golfen nära hjärtat och det känns bra att kunna jobba med det som är mitt kall. Jag som är född och uppvuxen i Kungsbacka vill gärna att både vi och andra företag här ska växa tillsammans.
Verksamhetens syfte är att de som vill spela golf inte ska vara beroende av vädret. På så sätt kan man spela året om och inte behöva ta sig ut till en golfbana.
– Idén är just att man när som helst kan komma förbi anläggningen och provspela lite. Vissa som spelar hos oss är väldigt duktiga, men det är en hel del som kommer hit som aldrig har spelat tidigare. Det är väldigt fint med just golf, det är en sport där flera generationer kan spela ihop, säger Jakob.Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Fängelse för stöld hos äldre par
NYHETER 2022-08-11 KL. 19:00

Fängelse för stöld hos äldre par

Utsedd till Årets inspiratör
NYHETER 2022-08-11 KL. 16:00

Utsedd till Årets inspiratör

Åtalas för hot under vansinnesfärd
NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal
NYHETER 2022-08-11 KL. 09:30

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.