NYHETER 2022-09-21 KL. 16:17

Förseningar i tågtrafiken

Av Christina Wagner

Tågtrafiken har försenats till och från Göteborgs station efter att stationen blivit strömlös på onsdagseftermiddagen. Problemet isolerades av tekniker, så alla spår utom två var igång strax innan halv fem.

Förseningar i tågtrafiken
Just nu förseningar i tågtafiken till och från Göteborg. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det var en kontaktledning som rasade ner på centralstationen i Göteborg under onsdagseftermiddagen, och gjorde hela stationen strömlös. Alla tågtrafik till och från Göteborg, inklusive Kungsbackapendeln drabbades, och efter att flera spår åter var igång uppstod förseningar på samtliga avgångar.
Trafikverket sände ut tekniker för att åtgärda felet, och svarade initialt att det skulle kunna vara löst under kvällen. Men redan kl 16.30 hade teknikerna lyckats få igång trafiken på samtliga spår utom två.
– Jag har precis ny information, vi kör igen förutom på två spår. Teknikerna har isolerat det strömlösa området till två spår, men det är fortsatta förseningar. Det var en bärlina som gått av, så man har kollat på om det gick att isolera till bara det här området, och det verkar ha lyckats. Jag har ingen prognos på hur lång tid det kommer ta att åtgärda felet, men det är väldigt prioriterat, säger Felicia Danielsson på Trafikverkets presstjänst.
Västtrafik jobbade strax innan flera spår kom igång med att få fram ersättningsbussar för tåg i regionen. Västtrafiks app Reseplaneraren har för närvarande tekniska problem.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.