NYHETER 2022-05-09 KL. 06:40

Föräldrainitiativ ska ge fler vuxna på stan

Av Christina Nordwall

Nu drar föräldrar på Internationella Engelska Skolan igång nattvandring i Kungsbacka. På Valborg är det premiär och därefter är tanken att det ska rulla på.
– Vi ska finnas där på stan, snacka, skapa lugn och dela ut klubbor såklart, säger Pia Asklund, förälder med barn i skolan.

Föräldrainitiativ ska ge fler vuxna på stan
NATTVANDRARE. Johanna Ljungborg, Martin Asklund, Pia Asklund och Göran Karlsson vill att fler följer med ut och nattvandrar. Foto: Christina Nordwall

Det behövs vuxna på stan och tidigare har det varit lite trögt att få igång nattvandringen i centrala Kungsbacka. Det bestämde sig Pia Asklund och Karin Leggatt Jarlengrip, som också har barn på skolan, för att ändra på.
– Jag har tidigare försökt få igång nattvandring i Vallda som legat nere i några år men det var svårt. Nu har jag barn i Engelska skolan och försöker få igång det här istället, säger Pia.
Karin har erfarenhet från nattvandring i Åsa där den fungerat bra under många år.
– Det finns många positiva saker med att nattvandra, inte bara själva nattvandringen. Här finns möjlighet att lära känna föräldrarna i klassen till exempel, säger Karin.

Bra respons
Under en basar på Internationella Engelska Skolan på valborg gjorde de reklam för verksamheten och försökte rekrytera föräldrar. Tanken är att få med så många som möjligt så att de som ställer upp och nattvandrar inte behöver gå mer än någon gång per år.
– Vi har fått bra respons av föräldrar som verkar positiva till initiativet, säger Pia.
Pia menar att det är en förutsättning att gå via skolan och att ha med sig rektorn på tåget för att nå ut till föräldrarna. Och även om man inte har barn i en ålder som hänger ute på stan just nu blir de äldre och det kanske kommer en dag när någon av dem behöver hjälp.
– Jag har barn i fyran och sexan så de är ju inte ute på stan nu. Men det kommer ju och då hoppas jag att det finns nattvandrare ute, säger Pia Asklund.

Fler skolor välkomna
Nattvandringen på Internationella Engelska Skolan i Kungsbacka involverar för närvarande årskurs fem till sju. Starten gick på valborg och planen är att hålla på fram till skolavslutningen som i deras fall är den 16 juni. Därefter drar det igång till hösten igen.
– Vi går mellan klockan 19 och 23.30 fredagar och lördagar, säger Karin.
Det har också löst sig med lokal så att nattvandrarna har ett ställe att utgå från.
– Vi har fått hjälp av kommunen med en lokal i centrala Kungsbacka där föräldrarna kan hämta sina jackor och där vi kan ha våra pärmar och så vidare. Nu vill vi uppmana även andra skolor att hänga på! Lokalen finns och den kan alla använda, säger Pia.

Läs mer:
Nattvandring ska ta bättre fart igenSENASTE TV-NYHETERNA

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott
DEBATT 2023-05-29 KL. 10:00

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.