NYHETER 2023-05-01 KL. 09:00

Ett år som ägare av populära butiken

Av Anton Lorentzson

Bröderna Nilsson på Storgatan är Kungsbackas äldsta butik och fyller 83 år till sommaren. Trots det firas det ettårsjubileum i början på maj. Då har nämligen Erik och Charlotte Gustafsson drivit den populära butiken i ett år.
– Det här året har gått så fort, säger Charlotte Gustafsson.

Ett år som ägare av populära butiken
Erik och Charlotte Gustafsson har drivit Bröderna Nilsson i nästan exakt ett år. Foto: Anton Lorentzson

SENASTE TV-NYHETERNA

1 maj i fjol tog Erik och Charlotte Gustafsson över butiken Bröderna Nilsson på Storgatan. Tidigare drev de också golfrestaurangen på Sjögärde GK, men i november sålde paret restaurangen och fullt fokus ligger nu på delikatessbutiken.
– Det här året har varit jätteroligt, samtidigt som det varit tufft. Vi tog över under krig och inflation så det har blivit en del prisökningar som vi inte riktigt kan rå för tyvärr, säger Erik.
– Det är det tråkigaste. Butiken är ändå känd för att ha bra och billig ost, vilket vi fortfarande har om man jämför med andra ställen. Men det går inte att konkurrera med priserna som fanns förut. Vi gör så gott vi kan och hoppas att det blir bättre framöver, fyller Charlotte i.

I dagsläget betalar de mer för osten i butiken än vad den tidigare ägaren sålde osten för. Men paret tänker positivt och har istället breddat verksamheten något.
– Vi har börjat med catering och använder oss av produkterna som vi säljer över disk. Där har vi fått ett bra genomslag, framförallt inför studenten nu. Det är jättekul såklart, säger Erik.

"Speciell butik"
Butiken har funnits sedan 1940 och ligger många kungsbackabor varmt om hjärtat. Stamkunder var lite oroliga över att det skulle bli stora förändringar när Gustafssons tog över.
– Många tänkte nog att vi skulle ändra om allt och göra det för modernt. Men det sa vi till Hasse och Marie (tidigare ägare) redan från början, att vi vill bevara det här. Det är en väldigt speciell butik och det vill vi verkligen behålla. Men självklart har vi satt vår egen prägel på saker och ting, men själva själen i butiken finns kvar, säger Charlotte.


Bröderna Nilsson har funnits sedan 1940 och ligger många varmt om hjärtat. Foto: Anton Lorentzson


Bland annat har lokalen genomgått en lite renovering, skyltfönstret har stripats om och nya markiser har satts in. Dessutom har man utökat sortimentet med fler ostar och mer chark.
– Minsta lilla grej kan stamkunderna bli oroliga för, framförallt när vi tog över då. Men nu har de insett att butiken är ju faktiskt kvar, och är som innan i mångt och mycket. Många kommer in och tycker att det har blivit jättefint här inne och de är inte oroliga längre, säger Erik.

Ostkvällar
Fler nyheter kommer också att komma, men de flesta idéerna är i planeringsstadiet fortfarande.
– Vi kommer inte ändra en massa i butiken, så folk behöver inte vara oroliga. En idé är till exempel att anordna lite ostkvällar här i butiken. Ostprovning med ett glas vin till. Då behöver man ju såklart tillstånd och vi har tagit en första kontakt med kommunen om det, säger Erik.
– Idéerna ska ju passa in också. Det finns mycket utvecklingspotential, men eftersom många känner mycket för butiken så behöver inte allt hända på en gång. Vi skyndar långsamt, säger Charlotte.

Den första veckan i maj har de drivit butiken i ett år. Det kommer de fira med en jubileumsvecka, mellan 2-6 maj, med fina erbjudanden och olika "happenings".
– Då kommer vi verkligen försöka pressa ner priserna på vissa populära produkter och hitta på lite roliga grejer. Det ska bli jättekul att få fira ett år tillsammans med våra kunder, säger Charlotte.SENASTE TV-NYHETERNA

Äntligen fest – studenterna firade rejält
NYHETER 2023-06-09 KL. 15:55

Äntligen fest – studenterna firade rejält

Länkar till alla dagens filmer och bildspel hittar du här

Bildspel: Studenterna firade med nära och kära
NYHETER 2023-06-09 KL. 15:10

Bildspel: Studenterna firade med nära och kära

Jublande elever sprang ut från Praktiska gymnasiet
NYHETER 2023-06-09 KL. 13:47

Jublande elever sprang ut från Praktiska gymnasiet

A-traktorer får nya regler – möts av kritik
NYHETER 2023-06-09 KL. 12:30

A-traktorer får nya regler – möts av kritik

Elin byter svenska mästarna mot spel i Aranäs
HANDBOLL 2023-06-09 KL. 10:30
Premium

Elin byter svenska mästarna mot spel i Aranäs

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-06-10 KL. 14:42
"Vuxna reagerar men agerar inte"
Premium | NYHETER 2023-06-10 KL. 09:00
Vackra bilder ska lyfta Brända tomten
BLÅLJUS 2023-06-10 KL. 08:22
Bestulna när de sov
Premium | SPORT 2023-06-09 KL. 19:00
Krossade motståndet i JVM på hemmaplan

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nu söks hyresgäster till rosa sagoslottet

Nu söks hyresgäster till rosa sagoslottet

Sugen på att bo i ett rosa sagoslott? Då är det nu du ska skrapa ihop dina besparingar och slå till. Gåsevadholm är ledigt!