NYHETER 2023-05-01 KL. 09:00

Ett år som ägare av populära butiken

Av Anton Lorentzson

Bröderna Nilsson på Storgatan är Kungsbackas äldsta butik och fyller 83 år till sommaren. Trots det firas det ettårsjubileum i början på maj. Då har nämligen Erik och Charlotte Gustafsson drivit den populära butiken i ett år.
– Det här året har gått så fort, säger Charlotte Gustafsson.

Ett år som ägare av populära butiken
Erik och Charlotte Gustafsson har drivit Bröderna Nilsson i nästan exakt ett år. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

1 maj i fjol tog Erik och Charlotte Gustafsson över butiken Bröderna Nilsson på Storgatan. Tidigare drev de också golfrestaurangen på Sjögärde GK, men i november sålde paret restaurangen och fullt fokus ligger nu på delikatessbutiken.
– Det här året har varit jätteroligt, samtidigt som det varit tufft. Vi tog över under krig och inflation så det har blivit en del prisökningar som vi inte riktigt kan rå för tyvärr, säger Erik.
– Det är det tråkigaste. Butiken är ändå känd för att ha bra och billig ost, vilket vi fortfarande har om man jämför med andra ställen. Men det går inte att konkurrera med priserna som fanns förut. Vi gör så gott vi kan och hoppas att det blir bättre framöver, fyller Charlotte i.

I dagsläget betalar de mer för osten i butiken än vad den tidigare ägaren sålde osten för. Men paret tänker positivt och har istället breddat verksamheten något.
– Vi har börjat med catering och använder oss av produkterna som vi säljer över disk. Där har vi fått ett bra genomslag, framförallt inför studenten nu. Det är jättekul såklart, säger Erik.

"Speciell butik"
Butiken har funnits sedan 1940 och ligger många kungsbackabor varmt om hjärtat. Stamkunder var lite oroliga över att det skulle bli stora förändringar när Gustafssons tog över.
– Många tänkte nog att vi skulle ändra om allt och göra det för modernt. Men det sa vi till Hasse och Marie (tidigare ägare) redan från början, att vi vill bevara det här. Det är en väldigt speciell butik och det vill vi verkligen behålla. Men självklart har vi satt vår egen prägel på saker och ting, men själva själen i butiken finns kvar, säger Charlotte.


Bröderna Nilsson har funnits sedan 1940 och ligger många varmt om hjärtat. Foto: Anton Lorentzson


Bland annat har lokalen genomgått en lite renovering, skyltfönstret har stripats om och nya markiser har satts in. Dessutom har man utökat sortimentet med fler ostar och mer chark.
– Minsta lilla grej kan stamkunderna bli oroliga för, framförallt när vi tog över då. Men nu har de insett att butiken är ju faktiskt kvar, och är som innan i mångt och mycket. Många kommer in och tycker att det har blivit jättefint här inne och de är inte oroliga längre, säger Erik.

Ostkvällar
Fler nyheter kommer också att komma, men de flesta idéerna är i planeringsstadiet fortfarande.
– Vi kommer inte ändra en massa i butiken, så folk behöver inte vara oroliga. En idé är till exempel att anordna lite ostkvällar här i butiken. Ostprovning med ett glas vin till. Då behöver man ju såklart tillstånd och vi har tagit en första kontakt med kommunen om det, säger Erik.
– Idéerna ska ju passa in också. Det finns mycket utvecklingspotential, men eftersom många känner mycket för butiken så behöver inte allt hända på en gång. Vi skyndar långsamt, säger Charlotte.

Den första veckan i maj har de drivit butiken i ett år. Det kommer de fira med en jubileumsvecka, mellan 2-6 maj, med fina erbjudanden och olika "happenings".
– Då kommer vi verkligen försöka pressa ner priserna på vissa populära produkter och hitta på lite roliga grejer. Det ska bli jättekul att få fira ett år tillsammans med våra kunder, säger Charlotte.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.