Elever nöjda med distansstudier
Gymnasieelever ser många fördelar med distansundervisning.
Linda Rosén, lärare i samhällskunskap och ekonomi på Elof Lindälvs gymnasium har kopplat upp mot eleverna Marcus Gentzel och Tindra Örnroth som läser andra året på ekonomiprogrammet.
Under kommunens presskonferens kring hur man arbetar med den nu införda distansundervisningen på gymnasieskolorna var eleverna Marcus Gentzel och Tindra Örnroth med via länk. De båda går andra året på ekonomiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium.
– Jag tycker det har gått ganska bra. Jag tycker det är bra nu när lärarna har börjat lägga in mer grejer i schemat så man kan strukturera vad man ska göra. Det som varit jobbigt är om man missat något, då är det svårare att ta igen det. Det gäller väldigt mycket att vara strukturerad. Det jobbiga har för mig varit tekniken som krånglat. Svårt att se skärmen eller veta om vi ska vara på Teams eller Skype, säger Tindra Örnroth.
Marcus Gentzel tycker också att det fungerar bra.
– Jag tycker att övergången har gått förvånansvärt bra. Jag trodde inte det skulle gå så snabbt, säger han och fortsätter:
– Man behöver inte gå upp så tidigt och man kan börja göra sitt arbete i sängen och sedan gå upp och äta frukost.
Är det svårt att hålla disciplinen hemma?
– Nej, jag tycker jag har fått bättre fokus nu. På den tiden det tar för mig att ta mig till skolan har jag nu redan hunnit komma igång med uppgifter. Och när uppgiften är klar är jag klar. Man är mer motiverad att jobba hårdare hemma, säger Marcus Gentzel.
Social hunger
Även om distansundervisningen fungerar bra är den sociala delen något man saknar.
– Man får så mycket positiv energi av att vara med kompisarna. Jag försöker prata med kompisarna på lektionen så det känns som man jobbar ihop, säger Tindra Örnroth.
Läs också:
https://norrahalland.se/undervisning-pa-distans-far-mvg/