NYHETER 2022-11-30 KL. 07:03

Efter 29 år - nu flyttar anrika företaget

Av Christina Nordwall

Vic Textiltvätt AB flyttar från Östergatan efter 29 år. Orsaken är vikande kundunderlag och avstängda gator. Nu tar Kungsbacka skrädderi över som underleverantör.
– Det kommer bli bra för kunderna och vi hämtar tvätten där i stället, säger ägaren Tor-Björn Angin.

Efter 29 år - nu flyttar anrika företaget
TRIVS. Ann-Christin Bergman har haft många trevliga kundmöten under tiden hon jobbat på Vic Textiltvätt AB på Östergatan. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

Han driver en kedja av textiltvätterier och huvudkontoret ligger i Kållered. Det var under pandemin som omsättningen i Kungsbacka började sjunka dramatiskt.
– Vi har många privatpersoner som kunder där och hade en blomstrande verksamhet innan pandemin. Under den var det många kontorsmänniskor som jobbade hemifrån och då hade de inget behov av att tvätta skjortor med mera, säger Tor-Björn Angin.

Stängt av
Företagets övriga butiker har återhämtat sig efter pandemin men inte den i Kungsbacka.
– Det har inte bara med pandemin att göra. Kommunen har stängt av gator i olika omgångar och det har varit besvärligt att komma till Östergatan. När de stängde Vallgatan under en period och tog bort parkeringen hade vi inga kunder alls ett tag, säger han.

Storgatan
När kontraktet på lokalen ändå skulle löpa ut till årsskiftet passade man på att säga upp det. Kontakt togs med Kungsbacka skrädderi som var villigt att ta över som underleverantör. Där kan kunderna lämna in sin tvätt som sedan hämtas av tvätteriet tre dagar per vecka.
– Kunderna är ledsna över att vi försvinner, det är många som tittar in och pratar lite. Vi har skapat en kundkrets efter så lång tid, säger Tor-Björn Angin.
Ann-Christin Bergman som arbetat i butiken på Östergatan blev erbjuden jobb i Kållered men passar på att gå i pension i stället.
– Jag är egentligen redan pensionär. Jag har trivts bra med att jobba här. Det har varit varierande arbetsuppgifter vilket passar mig bra och väldigt trevliga kunder, säger hon.
Från den 1 december finns Vic textiltvätt hos Kungsbacka skrädderi på Storgatan 16.


Skylten har hängt länge utanför tvätteriet. Nuvarande ägaren har drivit det i 29 år.
TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.