NYHETER 2023-09-11 KL. 07:42

Drygt sex års fängelse – åtalades i stor knarkhärva

Av Ronny Karlsson

Kungsbackabon förvarade över 50 kilo amfetamin i ett förråd i Kungsbacka. Nu döms han till fängelse i sex år och sex månader för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott.

Drygt sex års fängelse – åtalades i stor knarkhärva
En man i 35-årsåldern döms till långt fängelsestraff för synnerligen grovt naroktikabrott. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Mannen, som är i 35-årsåldern och bor på en ort i Kungsbacka kommun, är en del av en större narkotikahärva som avslöjats i Skåne. Trots det hårda straffet anses mannen inte ha varit en del av själva kärnan i verksamheten. Hans uppgift har till stora delar varit att transportera narkotika, men han har enligt domen även köpt och sålt narkotika.

Totalt har ligan tillverkat nära 300 kilo amfetamin. Mannen från Kungsbacka kommun döms för att ha förvärvat 37,8 kilo amfetamin i mars 2021, samt för att ha förvarat drygt 50 kilo amfetamin i sitt förråd.

Under rättegången nekade mannen till anklagelserna. Han har erkänt att han varit i Skåne de datum som åklagaren pekar på, men att han då haft sällskap i bilen och inte tagit emot någon narkotika. När det gäller förrådet så menar mannen att någon haft tillgång till den kod som han fått sig tilldelad när han hyrde förrådet.

Utöver narkotikabrottet döms mannen även för vapenbrott. Detta efter att ha haft två stycken gevär tillgängliga i Kungsbacka. Här har mannen erkänt att det var hans gevär, men att han trodde att de inte krävde tillstånd..

Tingsrätten i Kristianstad fäller nu mannen för båda brotten. Man skriver i domen att brotten motsvarar ett straff på sju års fängelse. Men då mannen suttit frihetsberövad med restriktioner i över två år, bestäms straffet i stället till fängelse i sex år och sex månader.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.