NYHETER 2023-09-06 KL. 15:45

Biljetter släppta till företagseventet

Av Eric Andersson

Förra året var det premiär för konceptet Kungsbacka buisness boost med bland annat Johan Wester och Azita Shariati som medverkande. Under onsdagen släpptes biljetterna till årets upplaga av evenemanget.

Biljetter släppta till företagseventet
Johan Wester återvänder som moderator även i år. Arkivfoto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

När Kungsbacka business boost arrangerades för första gången förra hösten lockade eventet ungefär 200 personer. Ett tillräckligt stort intresse för att konceptet lever vidare även i år.

– Vi fick fantastisk respons från både deltagare och partners. Det blir en väldigt bra mix att kombinera saker som är viktiga och intressanta med lite skratt, säger Elinor Filipsson, näringslivschef.

Bland årets talare finns bland annat Karl Engelbrektson, generalmajor och befälhavare för svenska armén från 2016 till 2023. Tidigare har han även varit Sveriges militära representant i EU och Nato.

– I och med att alla påverkas av hur läget ser ut i världen just nu resonerade vi som så att vi behöver någon som gör en omvärldsspaning. Karl Engelbrektsson är en jättebra person att kunna ge det.

Entreprenören Magnus Helgesson och hjärnforskaren Paria Zarnegar kommer och stå på scenen och precis som i fjol är Johan Wester moderator.

– Johan fick bara lovord förra året. Han är kunnig och ställer utmanande frågor samtidigt som han hela tiden har nära till skratt.

Det är Kungsbacka kommun tillsammans med Castellum och andra samarbetspartners som arrangerar Buisness boost. 11 oktober är det dags på Kungsbacka teater och biljetterna släpptes under onsdagen.

– Förhoppningsvis blir vi ännu fler än förra året. Då var det första gången och min erfarenhet säger att när man väl etablerat en mötesplats brukar det komma fler. Syftet är att det ska stärka näringslivet i Kungsbacka, säger Elinor Filipsson.
Elinor Filipsson, näringslivschef i Kungsbacka kommun. Arkivfoto: Anton LorentzsonTV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.