NYHETER 2023-04-01 KL. 15:00

Barnmarknad lockade massvis med folk

Av John Skoglund

Tölögården fylldes med köphungriga besökare under lördagen. Det firades 20 års-jubileum med aktiviteter som hoppborg och ponnyridning. Allt överskott från aktiviteterna går till välgörande ändamål.

Barnmarknad lockade massvis med folk
Nathalie Källestig med sonen Elton Jaksch Källestig kollar in de roliga leksakerna på marknaden. Foto: John Skoglund

Barn växer fort. Ibland kan klädesplagg användes ett fåtal gånger och så har "knodden" ätit bra och växt och så är det dags att gå upp i storlek.
– Jag tycker det är fantastiskt, de har allt säger Nathalie Källestig som har sonen Elton 10 månader i sele och fortsätter berätta.
– Vi kom hit och hade ingen sele men det fanns en som vi köpte. Det blir sommarskor, sommarjacka, kläder men även en bilbarnstol, säger Nathalie medan Elton testar leksakerna med stor förtjusning.

Tölögårdens parkering var fylld av bilar men även av aktiviteter som hoppborg, ponnyridning och annat kul. Det soliga vädret hjälpte till att göra evenemanget till en fest.
– I 20 år har barnmarknaden funnits. I år har vi fått hjälp mycket av sponsorer och överskottet från aktiviteterna går till välgörande ändamål, berättar Nathalie Brännén som nu är inne på sitt femte år med barnmarknaden.


Nathalie Brännén har nu varit delaktig i barnmarknaderna i fem år. Foto: John Skoglund


Det är mycket folk som letar bland kläderna under lördagen som är för barn mellan 0–5 år. Under söndagen är det kläder för barn mellan 5–15 år. Det är inte bara kläder utan mycket annat som leksaker, fritidssaker och till och med barnmöbler. En briljant mormor hittade en utemöbel och shoppade loss den för endast 50 kronor.
– Den ska jag ta hem och göra fin, berättade lillgrabbens mormor glatt. Så det är inte bara kläder som återvinns utan mycket annat.
– Det här är så himla roligt, det ger så mycket man ser alla glada människor och så får man nya bekantskaper berättar Nathalie Brännén som även lyfter fram att det känns bra även med hållbarhetstänket.

Barnmarknaden är en ideell förening och under lördagen är det 18 funktionärer som bara jobbar med själva marknaden. Sedan är det ett hundratal "säljare" som lämnar in saker och kläder för försäljning per dag. 15 procent av försäljningsintäkten går till barnmarknaden för att täcka omkostnader. Sedan finns det möjligheter att kunna skänka kläder efter marknaden och då kommer exempelvis Svenska kyrkan och hämtar upp det som skänks. Allt arbete som krävs för att genomföra de populära marknaderna görs på fritiden av gänget med de rosa tröjorna.
– Vi lägger massor med tid, men det är roligt. I normala fall börjar vi förbereda två månader innan och efterarbetet tar cirka en månad. Nu när det är jubileum har vi hållit på att förbereda oss många månader, avslutar Nathalie Brännén.

Massvis med folk på roar sig på Tölögården. Foto: John Skoglund


SENASTE TV-NYHETERNA

Förseningar väntar även idag efter urspårning
NYHETER 2023-06-02 KL. 06:52

Förseningar väntar även idag efter urspårning

Här avgör skyttedrottningen derbyt
FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Premium

Här avgör skyttedrottningen derbyt

Rolfö drömmer om att bryta finalförbannelsen
SPORT 2023-06-01 KL. 20:00
Premium

Rolfö drömmer om att bryta finalförbannelsen

Hävdade eftersupning – rattfull bilist döms
NYHETER 2023-06-01 KL. 18:00

Hävdade eftersupning – rattfull bilist döms

Borgmästare från Sydafrika på besök i Kungsbacka
NYHETER 2023-06-01 KL. 16:00

Borgmästare från Sydafrika på besök i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-06-02 KL. 11:45
Tågtunnel inget realistiskt alternativ
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.