Emelie Batista gjorde sin poängmässigt starkaste match i Aranäströjan när laget ställdes mot Nacka.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

HK Aranäs-Nacka 28–24 (16–11)
Målskyttar, Aranäs: Emelie Batista 7, Anna Heed 5, Johanna Zaman 4, Matilda Rosblad 3, Louise Karlefeldt 2, Josefine Rudvall 2, Ida Espling-Ek 2, Sanna Andreasson 1, Ellen Davis 1, Alexandra Lundström

Förra säsongen tog Emelie Batista ett sabbatsår efter att ha tillhört Önnered i SHE. När en vakans uppstod på högersex i HK Aranäs gjorde hon comeback. Det medförde att hon behövde jobba upp fysiken på nytt mitt under säsongen.

– Det har varit tufft eftersom jag har behövt börja om från noll. Men det var en utmaning jag ville ta. Jag har haft sjukt bra förutsättningar att jobba upp fysiken, säger Batista.

Har du känt någon frustration över de uteblivna målen under dina inledande matcher? – Nej, jag har inte lagt så stor fokus vid det. När jag kommer igång fysiskt så kommer det att lossna.

Poängbäst

Mot jumbon Nacka lossnade det rejält målmässigt för Emelie Batista. Högersexan var poängbäst i Aranäs med sju baljor.

– Nu är konditionen bättre och jag känner mig lika snabb som när jag är på topp. Utveckling tar tid och med snabbheten har jag nått första delen. Så det är bara att fortsätta med egenträningen för att kunna leverera i slutet av serien, säger Batista.

Läs fler handbollsnyheter här.