Annons

Nyförvärvet har fått upp farten

Emelie Batista hämtades in när luckan på högersex behövde fyllas. Under söndagen gjorde hon sin bästa match i HK Aranäs-tröjan.

– Det lossnade rejält, säger Batista.

Handboll | 01 December 2019 17:37

Emelie Batista och HK Aranäs fick jubla mot Nacka HK igen. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

HK Aranäs-Nacka 28–24 (16–11)
Målskyttar, Aranäs: Emelie Batista 7, Anna Heed 5, Johanna Zaman 4, Matilda Rosblad 3, Louise Karlefeldt 2, Josefine Rudvall 2, Ida Espling-Ek 2, Sanna Andreasson 1, Ellen Davis 1, Alexandra Lundström

Förra säsongen tog Emelie Batista ett sabbatsår efter att ha tillhört Önnered i SHE. När en vakans uppstod på högersex i HK Aranäs gjorde hon comeback. Det medförde att hon behövde jobba upp fysiken på nytt mitt under säsongen.

– Det har varit tufft eftersom jag har behövt börja om från noll. Men det var en utmaning jag ville ta. Jag har haft sjukt bra förutsättningar att jobba upp fysiken, säger Batista.

Har du känt någon frustration över de uteblivna målen under dina inledande matcher? – Nej, jag har inte lagt så stor fokus vid det. När jag kommer igång fysiskt så kommer det att lossna.

Poängbäst

Mot jumbon Nacka lossnade det rejält målmässigt för Emelie Batista. Högersexan var poängbäst i Aranäs med sju baljor.

– Nu är konditionen bättre och jag känner mig lika snabb som när jag är på topp. Utveckling tar tid och med snabbheten har jag nått första delen. Så det är bara att fortsätta med egenträningen för att kunna leverera i slutet av serien, säger Batista.

Läs fler handbollsnyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Borta bra men i Aranäs bäst

Handboll Två år borta fick räcka. Publikfavoriten Philip Jonsson har nu återvänt till HK Aranäs. – Distansen har gjort ...

Ekonomiskt tillskott till idrottsföreningarna

Ishockey Svenska Spel vill hjälpa landets föreningar under coronakrisen. Därför betalar de ut närmare en halv ...

Aranäshallen snart ett minne blott

Handboll HK Aranäs har spelat färdigt i hemmaborgen Aranäshallen. Under måndagen påbörjades rivningsarbetet och en ...
Annons