Annons

Nya utomhusbanor i Vallda

Senast var det Frillesås, nu är det Valldas tur att få nya utomhuspadelbanor. Vallda padel club öppnar upp två utomhusbanor, en dubbelbana och en singel. Banorna ligger i en naturskön miljö, precis intill Smarholmen i Vallda.

Sport | 15 Juni 2021 11:49

Här, på Södergården öppnas två nya padelbanor upp. Barnen Ella och Nils är i full gång med att spela in banorna.

FOTO: Oliver Marshall

PADEL. Det är syskonen Martin och Johanna Petersson som ligger bakom Vallda padel club. Banorna ligger på föräldrargården Södergården, som syskonen snart ska driva på egen hand.

– Våra föräldrar ska trappa ner och då ska vi ta över gården. Vi funderade på vad vi vill göra och vi båda gillar djur, natur och friskvård. Så padel kändes klockrent att ha på gården, säger Johanna Petersson.
Vad säger föräldrarna om att det blir padel på gården?
– De är jättepositiva. Vi har bara fått stöttning från dem och från alla andra i vår närhet.

Idén att någon gång starta igång en padelanläggning har funnits hos syskonen i ett par år. Martin Petersson, som till vardags arbetar som pilot, hittade padeln när han bodde i sportens hemland.

– Det blev en del padel i Spanien och där spelar ju alla människor. Det finns möjlighet att spela padel överallt, säger Martin Petersson.

Syskonen Martin och Johanna Petersson är det som ligger bakom bygget.

Fyra inomhusbanor

Syskonen bor båda i närheten av padelbanorna och vill att banorna ska bli en del av gården, på ett naturligt sätt.

– Det tar inte så mycket utrymme och smälter faktiskt in ganska bra med grönskan, säger Johanna Petersson.
Blir omgivningen er nisch?
– Ja absolut. Det ska vara mer än bara padel när man kommer hit och spelar.

Johanna Petersson är dessutom utbildad stresspedagog och duon ser padelbanorna som en del av ett större sammanhang. Så fort arbetet med utomhusbanorna är avslutat ska arbetet med att anlägga fyra inomhusbanor precis i anslutning dra igång.

– Där inne ska det också vara lite countrystil. Man ska kunna komma dit och chilla lite. Därför satsar vi på att det ska finnas ytor där man kan sitta och umgås, snarare än att vi smäller upp 20 banor, säger Johanna Petersson, och fortsätter:

– Inomhus ska vi också ha en konferensdel, där vi vill ha lite yoga och andra grejer. Det ska vara grön rehab på gården, friskvård och så padeln, ett helhetstänk.

Inhomhus kommer det anläggas två dubbelbanor och två singelbanor. Att syskonen satsar på just singelbanor har sina anledningar.

– I Skåne är det väldigt populärt med singelbanor och det kommer hit mer och mer. Det är lättare att ta med sig än kompis för att spela än att ta med sig tre, säger Martin Petersson.

Sporadiskt spelande

Just nu blir det inte så mycket padelspelande för syskonen, men när de inte är upptagna med att bygga egna banor blir det en hel del. Till Vallda padel club vill de att alla ska känna sig välkomna.

– Vi ska ha träningar för ungdomar. I padel blir det lätt att vuxna bokar upp tider och så finns det inte så mycket tid över för ungdomar. Vi vill skapa tid för dem, men så småningom vill vi ha träningar för pensionärer och andra grupper också, säger Johanna Petersson.
Vad hoppas ni att man får för känslor när man kommer hit och spelar?
– De ska komma hit och tycka om vyerna, varva ner och kombinera det med padel. Läget vi har här erbjuder så mycket. Man kan spela padel och sedan promenera ner till vattnet och bada, säger Martin Petersson.

– Padel är både umgänge och fysisk aktivitet. Det är friskvård, både kropp och knopp mår bra och det är det vi vill att man ska få ut av ett besök här, säger Johanna Petersson.

Inez och Elsa hjälper till att spela in banorna.

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm:

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Resfeber sommaren-21

Krönikor Alla har lyckligtvis inte drabbats av pandemin, men covid-19 har haft en inverkan på allas våra beteenden och handlingar. ...

Första föreningen startad – samarbete möjligt

Sport Svenska padelförbundet är invalt som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Hede padelklubb har redan startats, Kungsbacka padel club ...

Trippla stortävlingar till Kungsbacka

Sport Hela juli månad blir en enda lång padelfest på Hede padel center när tre raka tävlingar ...
Annons