Norra Halland publicerade tidigare i dag en artikel om ett bråk på restaurangen Bambabar. Polisen uppgav då till Norra Halland att de larmades dit i natt för att man misstänkte att det såldes alkohol, trots att restaurangen hade sitt alkoholtillstånd indraget. Men nu ger gruppchef Lars Liffner nya uppgifter om händelsen.
– Polisen kallades dit efter ett larm om misshandel inne på Bambabar. När vi sedan kom dit märktes det att det sannolikt hade sålts alkohol där så då upprättades en anmälan om brott mot alkohollagen eftersom tillstånd saknades, säger han.
Enligt Lars Liffner ska polisen ha krossat en ruta till lokalen när de tog sig in.
– Det var för att komma in och identifiera den eller de som var misstänkta för misshandel, säger Lars Liffner.
Personen som ska ha blivit misshandlad på restaurangen är en kvinna. En anmälan om misshandel är upprättad och även fyra anmälningar om våldsamt motstånd.

Enligt uppgifter till Norra Halland ska polisen ha använt våld mot personer i samband med händelsen. Lars Liffner kan inte se några uppgifter om att polisen varit våldsam i polisens rapportering, förutom att polisen satt handbojor på en eller flera personer. Men att polisen skulle ha använt våld är inte uteslutet uppger han.
– Det finns fyra anmälningar om våldsamt motstånd. Om det har förekommit våld mot polisen har polisen rätt att använda våld i sin tjänsteutövning, säger han.
Men det finns alltså ingen information om att polisen har använt våld vid tillfället eller inte? 
– Nej. Rapporten över händelsen är väldigt knapphändig. Vi kommer behöva höra våra kollegor, säger Lars Liffner.
Polisen har inte fått in någon anmälan riktad mot någon polis.

Bambabars ägare Patrick Erlandsson delar inte polisens bild av vad som har hänt. Till att börja med uppger han att det inte pågick någon försäljning av alkohol.
– Vi hade en sluten avskedsfest för personalen som har jobbat här och jag bjöd på mat och vin till maten. Det var absolut ingen försäljning av alkohol, säger han.
Han uppger att händelsen med polisen inträffade senare då festen var avslutad och han inte var på plats. Men enligt de uppgifter han fått om händelsen ska det inte ha gått till som polisen hävdar.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.