Annons

Ny utmaning i Kungsbackaskogen

Längs motionsslingan i Kungsbackaskogen sitter numera 15 aktivitetsutmaningar för den som vill göra sin promenad eller joggingrunda lite roligare.

Nyheter | 09 Maj 2021 19:55

Aktivitetsbanan består av 15 övningar

FOTO: Eric Andersson

Idén att göra en aktivitetsbana uppkom under förra året när en invånare i Kungsbacka framförde ett önskemål om fler utegym i kommunen. Av ekonomiska skäl var det dock inte möjligt att bygga fler utegym för tillfället.

– Vi började fundera på komplement till utegym, vad man kan göra istället. Till slut landade vi i en aktivitetsbana, säger Lina Almius Cederstav, kommunikatör för kultur och fritid i Kungsbacka kommun.

Aktivitetsbanan består av 15 skyltar med olika aktiviteter på. Bland annat styrkeövningar, balansövningar och en avslutande stretching. På skyltarna förklaras de olika övningarna genom både text och bild. Än så länge finns aktivitetsbanan endast på motionsslingan i Kungsbackaskogen. Men inom en snar framtid kommer den även att finnas på andra ställen i kommunen.

– Det kommer finnas en aktivitetsbana på samtliga elupplysta motionsslingor i kommunen. Arbetet med att sätta upp skyltarna kommer påbörjas så snart som möjligt, säger Lina Almius Cederstav.

Eric Andersson

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Deppigt värre

Fotboll I den 93: minuten hände det som inte fick hända. Lindome släppte in dagens andra mål vilket ...

Storförlust men inte utspelade

Fotboll Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nä...

Löpvilja trots värme

Sport Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog ...
Annons