Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Nu satsar polisen mot rattsurfare

Att hålla på med mobiltelefonen när man kör bil ökar olycksrisken markant. Nu skärper polisen uppmärksamheten mot rattsurfare. 

 

Den 1 februari 2018 blev det olagligt att sms:a, surfa eller att hålla och prata i mobilen samtidigt som man kör bil. Närmsta tiden kommer polisen i Kungsbacka att lägga lite extra tid på att upptäcka rattsurfare.

 

Under en tid framåt kommer polisen att rikta sin uppmärksamhet mot bilister som använder mobiltelefonen samtidigt som de kör.

”Polisen jobbar alltid med trafik både i målade polisbilar och civila polisbilar och just mobilförbudet är något vi kommer kika närmare på närmsta tiden”, skriver polisen i Kungsbacka i ett inlägg som publicerades på deras instagramkonto under tisdagen.

Detta bekräftas av lokalpolisområdeschef Anders Wiss.

– Vi har uniformerade poliser som har i uppdrag att hålla utkik efter folk som använder mobiltelefonen när de kör. De kan vara att de spanar när de ändå är i trafiken, på väg till eller från något jobb. Men det kan även förekomma att de ställer sig någonstans och tittar efter rattsurfare, säger Anders Wiss.

 

Det senaste halvåret har cirka 190 hallänningar fått böter efter att de använt mobilen i samband med bilkörning, enligt P4 Halland. Den ökade uppsikten efter rattsurfare syftar till att skapa större säkerhet i trafiken menar Anders Wiss.

– Det finns ju en anledning till att lagen kom till. Vi vet att risken för trafikolyckor ökar markant om vi inte koncentrerar oss på bilkörningen, och det finns inte en chans i världen att du kan koncentrera dig på vägen samtidigt som du håller på med mobilen. Så varför vi gör detta? Jo det handlar helt enkelt om att det kan rädda liv, säger områdeschefen.

 

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!