Annons

Nu satsar polisen mot rattsurfare

"Det finns inte en chans i världen att du kan koncentrera dig på vägen samtidigt som du håller på med mobilen."
Nyheter | 10 Maj 2019 07:10

Att hålla på med mobiltelefonen när man kör bil ökar olycksrisken markant. Nu skärper polisen uppmärksamheten mot rattsurfare. 

 

Den 1 februari 2018 blev det olagligt att sms:a, surfa eller att hålla och prata i mobilen samtidigt som man kör bil. Närmsta tiden kommer polisen i Kungsbacka att lägga lite extra tid på att upptäcka rattsurfare.

 

Under en tid framåt kommer polisen att rikta sin uppmärksamhet mot bilister som använder mobiltelefonen samtidigt som de kör.

”Polisen jobbar alltid med trafik både i målade polisbilar och civila polisbilar och just mobilförbudet är något vi kommer kika närmare på närmsta tiden”, skriver polisen i Kungsbacka i ett inlägg som publicerades på deras instagramkonto under tisdagen.

Detta bekräftas av lokalpolisområdeschef Anders Wiss.

– Vi har uniformerade poliser som har i uppdrag att hålla utkik efter folk som använder mobiltelefonen när de kör. De kan vara att de spanar när de ändå är i trafiken, på väg till eller från något jobb. Men det kan även förekomma att de ställer sig någonstans och tittar efter rattsurfare, säger Anders Wiss.

 

Det senaste halvåret har cirka 190 hallänningar fått böter efter att de använt mobilen i samband med bilkörning, enligt P4 Halland. Den ökade uppsikten efter rattsurfare syftar till att skapa större säkerhet i trafiken menar Anders Wiss.

– Det finns ju en anledning till att lagen kom till. Vi vet att risken för trafikolyckor ökar markant om vi inte koncentrerar oss på bilkörningen, och det finns inte en chans i världen att du kan koncentrera dig på vägen samtidigt som du håller på med mobilen. Så varför vi gör detta? Jo det handlar helt enkelt om att det kan rädda liv, säger områdeschefen.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...

Tågtunnel en usel lösning

Trafik Vem vill ha en tågtunnel genom Kungsbacka för 12 miljarder och en byggtid på tolv år? Troligen ingen. Dä...

Ytterligare två häktades för grovt narkotikabrott

Nyheter De två kungsbackabor, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, som igår begärdes häktade – på ...
Annons