Annons

Nu fylls bassängerna i nya badhuset

Tycker du det tar lång tid att fylla badkaret? Inget mot Kungsbackas nya badhus. Där rymmer bara huvudbassängen runt 7 000 badkar. Nu sprutar vattenslangarna för fullt sedan en vecka tillbaka.

Nyheter | 17 Januari 2020 09:00

Långsamt fylls den stora 50-metersbassängen med 2 500 kubikmeter vatten. Det tar runt två veckor innan det är badnivå. ”Fast en byggare har provat – han halkade omkull i bassängen” berättar platschef Ove Olsson.

FOTO: Kristian Alm

Nu fylls det nya badhuset

Tycker du att det tar lång tid att fylla badkaret? Nya simhallens 50-metersbassäng rymmer 2,5 miljoner vatten och tar två veckor att fylla… Läs mer på Norrahalland.se

Publicerat av Norra Halland Torsdag 16 januari 2020

Alla grunddelar av det nya badhuset är på plats, och finputsningen pågår för fullt. Om fyra månader är den högtidliga invigningen.

– Varje dag händer det något vi inte räknat med, men vi håller både budget och tidsplan, säger Ove Olsson, platschef för huvudentreprenören Betonmast.

Men även om det är ett tag kvar till första badtaget, håller man redan på att fylla bassängerna. Det behövs tid för att kontrollera att reningen fungerar som man tänkt.

Kallt vatten

2,5 miljoner liter vatten ryms i 50-metersbassängen, och det tar två veckor att fylla den. Även i undervisningsbassängerna är vattenslangarna i gång. Men det får inte gå för fort. Lygnernvattnet är runt 4 grader, medan bassängväggarna är 25, så det krävs en paus då och då för att inte kaklet ska få en chock och spricka.

Sammanlagt handlar det om en investering på runt en halv miljard – förmodligen den största satsningen i Kungsbackas historia.

 

Läs hela reportaget i dagens Norra Halland

Du kan också läsa tidningen i din mobil, surfplatta eller dator: E-NH

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Döms för rattfylla – kan förlora jobbet

Trafik Två månaders fängelse, 22 750 kronor och förlust av nya jobbet. Det blir priset en 25-årig göteborgare ...

Stal bil och försökte stoppa polisen med skruv

Blåljus Påverkade av droger och narkotika stal paret en bil och försökte sedan stoppa polisen som följde ...

Nidingen kan bli utan ström

Miljö och natur Solceller på Nidingen får nej av Länsstyrelsen. Det kan innebära att hela anläggningen riskerar att bli ...
Annons