Nu försvinner ett 40-tal P-rutor utanför simhallen

Nu blir det trångt om saligheten på parkeringen vid simhallen i Kungsbacka.

Trafik | 28 Januari 2020 07:30

Ett 40-tal p-rutor försvinner när marken de är anlagda på behövs till annat i anslutning till att bygget av Kungsbackas två nya idrottshallar drar igång.

FOTO: Kungsbacka kommun

Idag, tisdag 28 januari, stängs nämligen en del av parkeringen vid simhallen av. Det betyder att det blir 40 p-rutor färre att välja bland för den som vill parkera utanför anläggningen.

Marken behövs till annat

Marken där P-rutorna är belägna behövs till annat nu när bygget av de två nya idrottshallarna vid Kungsbacka sportcenter drar igång.

Byggjobbarna behöver bodar att byta om och vara i på rasterna. Dessutom behövs mark som kan användas som upplag för byggmateriel och annat som hör byggandet till.

Hänvisas till gamla ställplatsen

De 40 p-rutorna kommer att vara upptagna i ungefär ett år. Under denna tid hänvisas den som inte hittar p-plats utanför simhallen till andra parkeringsplatser, exempelvis den gamla ställplatsen närmare järnvägen med ungefär 120 p-rutor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...