Annons

Nu är det här – stödet till hyresvärdarna

Det har pratats om det en längre tid. Stödet svenska hyresvärdar som sänkt hyrorna för de företag som drabbats hårdast av Coronakrisen ska kunna få. Idag klockan 10 kan man börja ansöka.

Politik | 01 Juli 2020 08:57

Det har pratats om det ganska länge. Nu går det äntligen att söka. Det stöd som regeringen lovat till hyresvärdar som sänkt hyran för företag som stått stilla i Coronakrisen.s spår

FOTO: Pixabay

Mellan den första juli och sista augusti ska fem miljarder kronor fördelas mellan de hyresvärdar som sänkt hyrorna för företag i särskilt Coronautsatta branscher under april, maj och juni. Främst handlar det om företag inom handeln och i hotell- och restaurangbranschen. Men även hyresrabatter till andra företag som drabbats hårt av Coronapandemin kan vara bidragsgrundande.

Länsstyrelsen fördelar

Pengarna finns hos statliga Boverket och det är sju av landets länsstyrelser som fått uppdraget att fördela dem. Ansökan görs direkt på webben genom Boverkets nya e-tjänst, som öppnar klockan 10 idag, onsdag 1 juli.

Ansökningar från hyresvärdar i Kungsbacka och övriga Halland kommer att handläggas av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

”Efterfrågan är stor”

– Vi vet att det finns en stor efterfrågan på det här stödet och att det är många som ser fram emot att snart kunna skicka in sina ansökningar, säger Mattias Johansson, funktionschef vid Länsstyrelsen i Västra Götaland som samordnar länsstyrelsernas arbete med stödet.

– Vi har haft en nära samverkan mellan länsstyrelserna och Boverket när vi har riggat organisation och ansökningsprocess. Ansökan görs genom en digital e-tjänst som ska göra det så enkelt som möjligt att söka stödet, avslutar han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

Nyheter 400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan ...

Frågetecken kring middagsunderhållning

Nyheter Hur många personer får egentligen sitta i publiken när en artist spelar på en restaurang? När ...

Debatt: Medelålders män struntar i avståndet

Nyheter Jag är så innerligt trött och förbannad på människor som inte kan ta hänsyn till andra, ...
Annons