Annons

Nu åker Spacebot till världsfinalen i USA

Nästa vecka gäller det för Hedeskolans Spacebots som har tagit sig hela vägen till världsfinalen i First Lego League i USA. Det är en nervös men förväntansfull skara elever som Norra Halland träffar innan det är dags.
Nyheter | 13 Maj 2019 09:49

Ella Winsnes, Klara Granwe, Gaëlle Oviseoch Karl Aadland är fyra av de tolv medlemmarna i Spacebot. Foto: Julia Sandstén Vikberg

 

Nu gäller det för Hedeskolans Spacebots som har tagit sig hela vägen till världsfinalen i First Lego League i USA. Det är en nervös men förväntansfull skara elever som Norra Halland träffar innan det är dags.

 

– Vi är jättetaggade, det ska bli jättekul, säger Gaëlle Ovise, som går i sjuan och är en av medlemmarna i Spacebot.

Laget som består av 12 elever från årskurs sju till nio på Hedeskolan har prisats i både den regionala och skandinaviska tävlingen i First Lego League. Nu är det alltså dags för det sista steget – finalen i Arkansas. Totalt är det 72 lag från hela världen som gått vidare och ska tävla i de olika delmomenten som bland annat är att bygga en robot, forska och marknadsföra sitt projekt.

– Vi får se hur det går men vi hoppas att vi får ett pris, säger Karl Aadland, i årskurs nio.

Eleverna har haft fullt upp med allt som ska vara klart innan finalen och har jobbat med det så fort de har varit lediga från skolan – på kvällar, helger och lov. Bland annat har de förberett en lång presentation som är en del av finalen.

– Nu har vi färdigställt det mesta. Vi har småsaker kvar att göra, säger Ella Winsnes, i årkurs sju.

 

 

Imorgon bär det av till USA och tävlingen drar igång på torsdag. Eleverna ser fram emot att tävla. Men enligt Klara Granwe, i årskurs sju, är det även resan i sig som känns rolig.

– Jag ser mest fram emot hela upplevelsen med att resa tillsammans. Det ska också bli kul att få träffa de andra lagen från olika länder, säger hon.

Eftersom Spacebot har jobbat så mycket tillsammans har de lärt känna varandra bra och tycker att det känns tråkigt att allt snart är över.

– Ja, det känns tråkigt. Fem av tolv går i nian och slutar skolan sedan, säger Gaëlle Ovise.

 

Läs mer: Spacebot förbereder sig för världsfinal

 

Skaffa Norra Hallands app här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varning för skogs- och gräsbränder

Nyheter Äntligen är den här! Den där härliga sommarvärmen. Men med den ökar också risken för ...

Varnar för rådjur på motorvägen

Trafik Rådjur som kommit över på fel sida av viltstängslet ställer just nu till trafikproblem på E6 i ...

Fortsatt fångst av sandödlor

Nyheter Räddningsaktionen för att sandödlan ska överleva i Onsala fortsätter. Göteborgsforskaren Mats Olsson har fått ...
Annons