Annons

Norgren återvänder till KIF

Filip Norgren är tillbaka i Kungskbacka IF. Efter att inför säsongen ha lämnat klubben för spel i Lerkils IF och division 4, återvänder yttermittfältaren till moderklubben.

– Det ska bli kul att hoppa på resan till division 4, säger han.

Fotboll | 13 Juli 2021 19:00

Förstärkning. Tränaren Westman får tillbaka den egna produkten Filip Norgren. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Det blev ett kort äventyr i Lerkils IF för vänsteryttern Filip Norgren, trots en del speltid i det blåröda laget var det något som inte stämde där.

– Jag hade lite oflyt. Och jag hade ett snack med tränaren och vi såg olika på saker och ting och då bestämde jag mig för att komma hem till moderklubben igen, säger Norgren.

18-åringen hade fått agera inhoppare lite för ofta men även blivit utbytt efter att först blivit inbytt i matcher. Något som inte passar honom, helst vill han spela 90 minuter varje match. Och i KIF lär han få gott om speltid.

– Han passar vårt spel perfekt. Det är en väldigt aggressiv spelare både defensivt och offensivt. Han har dessutom en rakhet i sitt spel som jag gillar. Det är viktigt att addera kraft i truppen när vi får en sån här möjlighet, säger tränaren Benjamin Westman som är nöjd över att få tillbaka den egna produkten.

Flera aspekter

KIF som blev nedflyttade från division 4 förra året har inlett säsongen näst intill felfritt. Utöver ett kryss i inledningsmatchen har man tagit sex raka segrar, och placerar sig etta i tabellen med en match mindre spelad än tvåan Getinge. Man har också en målskillnad på +20 och förhoppningarna om att göra sejouren kort i division 4 finns både hos tränaren Westman men också hos Filip Norgren.

– Jag kommer tillbaka för att vi ska upp. Man kan aldrig säga att det är hundra procent att vi kommer klara av det, men det är målsättningen inom klubben också, säger Norgren.

Men det är inte bara speltiden och eventuell uppflyttning som lockar för 18-åringen. Det handlar också om en kärlek till klubben som gör att Filip Norgren väljer att vända hem.

– Det var härliga gubbar i laget i Lerkil. Men här i Kungsbacka känner jag alla och umgås med dem även utanför planen. Jag har följt KIF även om jag inte varit där, och det kommer jag nog alltid att göra oavsett var jag spelar någonstans, eftersom det är min moderklubb, säger Norgren.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons