Annons

Nöjd med sin insats i Europa Cup

Det blev en elfteplats för Maja Hansson-Mild som seglade Europa Cup i Tyskland och Warnemude men Onsalatjejen är inte missnöjd.

– Det var lite synd att missa topp 10 men jag är ändå nöjd, säger hon.

Sport | 12 Juli 2021 19:00

Maja Hansson-Mild har bara tävlat på seniornivå i ett drygt år. Men har redan mäktat med ett SM-silver och bra placeringar i större tävlingar.

FOTO: Carl Schöndell

SEGLING. Helgen som gick seglade Maja Hansson-Mild i ILCA6-klassen i Europa Cup i Tyskland. Åtta race på fyra dagar ledde till slut till en elfteplats. SM-silvermedaljören från 2020 hade samma poäng som tiondeplatsen men missade på placering i sista racet.

– Det var 80 båtar med och många duktiga seglare så jag är nöjd, säger 21-åringen.

Det som skiljer sig från vanliga tävlingar är att det i normala fall är två starter med 40 båtar, men den här gången åkte alltså alla 80 båtar iväg samtidigt.

– Det var kul. Det blir lite annorlunda när det är så många båtar att ta hänsyn till. Man får tänka lite annorlunda och varje beslut blir viktigare. Om man får en dålig start till exempel kan man tappa många båtar, säger Hansson-Mild.

Hur såg förutsättningarna ut?
– Det var öppen hav med stora och fina vågor, jag var väldigt snabb på länsarna vilket är kul. Jag brukar ha svårt att få till det på tävling och tjänade många båtar vid länsarna.

21-åringen som har gått från juniornivå till seniornivå, har inte haft en jättejobbig övergång till världseliten och har fått träna mycket med svenska OS-hoppet Josefin Olsson.

– Det har varit ett år på seniornivå nu och det har gått bra. Jag har fått träna mycket med Josefin Olsson inför OS. Det är en bra måttstock att jämföra sig med, säger Hansson-Mild.

Nu väntar ett litet sommaruppehåll för Onsalatjejen som kommer jobba på Seglarsällskapet Kaparens seglarskola i Gottskär i två veckor. Sen blir det full fokus på träningen inför hösten, där det väntar bland annat klassiska Kieler Woche, återigen i Tyskland. Men kanske framför allt ett europamästerskap.

– Målet i EM blir att ta sig till guldfinal igen. Det är målet, förhoppningsvis blir det av också.

EM skulle nämligen gått av stapeln redan i maj. Men har blivit framflyttat på grund av coronapandemin, som så mycket annat.

Och det hägrar även ett SM i augusti, där Maja Hansson-Mild siktar på ett guld. Då konkurrenten och träningskollegan Josefin Olsson, antagligen inte kommer ställa upp, så ser hon möjligheter. 

– Jag tror inte hon kommer vara med så kort in på OS, så jag siktar på att ta mitt första SM-guld, säger hon.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons