NATIVE 2022-05-09 KL. 10:00

Välj rätt snabblån med Kreditval

Så kan du enkelt jämföra det bästa och billigaste snabblånet för dig.

Välj rätt snabblån med Kreditval
Foto: Unsplash

Med hjälp av Kreditval som listar och betygsätter långivare, kan du enkelt jämföra det bästa och billigaste snabblånet för dig.

Vad är snabblån?
Snabblån är en snabb lösning för akuta behov, det kan bli väldigt dyrt med snabblån. Snabblån handlar mestadels om små belopp, mellan några hundralappar till cirka 10 000 kronor. Oftast finns det krav att det skall betalas inom 30 dagar.

Vem får ta snabblån?
Snabblån har ofta lägre krav jämfört med andra lån, då det handlar oftast om mindre belopp. Kraven kan variera mellan olika långivare. Här är dem vanligaste kraven:

Du måste vara över 18
Ha en årlig inkomst (Hur stor varierar beroende på långivare)

Vissa långivare kräver att du är folkbokförd i sverige, har ett svenskt bankkonto och att du har ett svenskt mobilabonnemang. Skulle du ha en skuld hos kronofogden eller betalningsanmärkelse så är det stor risk att du inte blir godkänd.

Varför är det högre ränta på snabblån?
Det är oftast högre ränta på snabblån då det innebär högre risk för långivaren. Den höga risken kommer ifrån att det lånas ut snabbt och utan säkerhet. Räntan brukar ligga mellan 20 och 40 % på snabblån för att täcka risken att inte bli återbetald.

Att tänka på innan du tar ett snabblån
Behöver du verkligen ta ett snabblån? Om det inte är akut eller om du har lite mer tid på dig, så tänk igenom beslutet. Det kan bli dyrt väldigt fort med snabblån, så tänk till innan du slår till!

Om du kan vänta någon dag eller vecka, så kanske ett privatlån är ett bättre alternativ för dig. Privatlån innebär lägre ränta och du kan planera din återbetalning med hjälp av en lånekalkylator.

Så du har tänkt igenom det och har bestämt dig att det är det enda alternativet, se till att du kan betala tillbaka det så fort som möjligt, så att du inte får någon betalningsanmärkelse.

Vad händer om jag inte kan betala i tid?
Om du inte betalar i tid så kommer det leda till andra kostnader såsom påminnelse eller inkassokrav. Ränta kommer fortsatt att öka medans den är obetald, det går fort! Så se till att du kan betala innan du tar ett lån.

Slutsats
Snabblån är ett bra alternativ för att täcka akuta kostnader som måste betalas omgående. Innan du tar ett snabblån kontrollera så att du har möjlighet att betala av det så fort som möjligt! Missar du betalningen så ökar det fort med avgifter och ränta.SENASTE TV-NYHETERNA

Flera anmälningar mot buller från flisning
NYHETER 2023-03-25 KL. 09:00

Flera anmälningar mot buller från flisning

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades
ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:01
Premium

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow
KULTUR & NÖJE 2023-03-24 KL. 19:45

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2023-03-25 KL. 16:20
Glitter och konstglädje i Kullavik
BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.