NATIVE 2022-11-14 KL. 15:00

Unika upplevelser i Halland

I Hallands län gömmer sig många sevärdheter som är värda att upptäcka, längs kusten och längre in i landet, både för dig som är bosatt eller planerar att besöka länet.

Unika upplevelser i Halland

Att semestra i Sverige är underskattat och Halland är ett perfekt destination att semestra på, framför allt på sommaren i och med att det är ett kustlandskap med otroliga pärlor längs havslinjen. Upptäck några urplock av vad som finns nedan eller se mer på happy-day.se.

Flyg luftballong över trädtoppar och hustak
Ta med någon du tycker om och upplev Halland ovanifrån. Med en luftballongstur får du glida fram ljudlöst över det vackra landskapet långt från buller och avgaser. Från lyftet från marken är man uppe i luften på bara några minuter och sedan är det bara att njuta av åkturen och utsikten.

Eftersom flygningen sker på antingen morgon eller eftermiddagen finns det även god chans till att få uppleva det under en soluppgång eller solnedgång, vilket kommer göra upplevelsen ännu mer oförglömlig.

Gå på spa för en avslappnande stund

Längs kusten i Halland finns några av Sveriges bästa spahotell som helt klart är värda ett besök, bland annat Falkenberg Strandbad, Varbergs kusthotell och Ästad Vingård. Samtliga erbjuder en helt unik upplevelse för dig som vill njuta av en avkopplande stund på spa.

Med sina varma och kalla källor, upplevelseduschar och uppvärmda bastus är det hit du ska ta dig för en paus från vardagen. I Varberg finns även Kallbadhuset dit du kan gå för att avnjuta ett kallbad i havet eller hoppa in i en varm bastu, eller varför inte båda?

Gevär- och pistolskytte
För dig som är ute efter en mer adrenalinfylld upplevelse är gevär- och pistolskytte det rätta valet. Här får du uppleva det som annars bara ses på film och testa skjuta med både gevär och pistol, av ditt eget val.

Upplevelsen består av ett hopkok av säkerhet, historia om vapnen samt en provskjutningsupplevelse som du sent kommer glömma. Räkna med en noggrann genomgång av säkerheten med en erfaren instruktör samt att få skjuta 50–60 skott under hela tillfället, beroende på vilket vapen du väljer.

Fler sevärdheter i Halland
Det finns mycket att upptäcka och uppleva i Halland, oavsett om du är bosatt eller på besök. Spendera sommaren på Tylösand, besök Getterön eller Grimeton Radiostation i Varberg för att lära dig mer om en plats som betytt mycket för Sveriges kommunikation med andra länder.

I norra Halland finns det brittisk-svenska Tjolöholms Slottsträdgård belägen på halvön utanför Kungsbacka som är perfekt att upptäcka för den arkitektur- och inredningsintresserade. Platsen går att besöka för att bo kvar några nätter, eller bara över dagen för att ta en promenad i trädgården.

Att upptäcka allt Halland har att erbjuda är en perfekt sysselsättning under ledigheter då det finns något för alla att upptäcka, ung som gammal, själv eller med vänner och familj. Planera din resa genom att ta reda på vad just du vill upptäcka, för en upplevelse du sent kommer glömma.


SENASTE TV-NYHETERNA

Flera anmälningar mot buller från flisning
NYHETER 2023-03-25 KL. 09:00

Flera anmälningar mot buller från flisning

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades
ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:01
Premium

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow
KULTUR & NÖJE 2023-03-24 KL. 19:45

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2023-03-25 KL. 16:20
Glitter och konstglädje i Kullavik
BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.