NATIVE 2023-01-30 KL. 16:00

Öppna din (ytter)dörr

Dörren är mer än en dörr – och så får du råd med en ny.

Öppna din (ytter)dörr

Denna artikel innehåller reklam.

Du öppnar och stänger den praktiskt taget varje dag. Det går per automatik och du tänker inte ens över det. Men din ytterdörr representerar väldigt mycket – den är inte bara en fyrkantig, stor och tjock ruta med ett handtag på.

Ytterdörren öppnas och du kliver in i ditt hem, stället där du slappnar av och kan vara dig själv. Ytterdörren öppnas och du välkomnar dina gäster, vänner och familj som du skapar fina minnen med. Ytterdörren öppnas och du släpper in den friska luften som sprider sig genom hemmet och ger ny energi.

Men en ytterdörr som knarrar, som inte är tillräckligt bra isolerad eller vars handtag inte sitter fast ordentligt kan vara ett stort störningsmoment i vardagen. Läs mer här för att se vilken ytterdörr som passar bäst in i ditt hem, samt hur du får ihop ekonomin till att investera i en ny ytterdörr.

Ytterdörr med glas, trä eller spröjs
När du är på jakt efter en ny ytterdörr behöver du först och främst bestämma dig för utseendet. Att ofta byta ytterdörr är varken ekonomiskt eller miljövänligt, därför ska du välja en dörr vars utseende inte bara tilltalar dig här och nu, utan även om 10-15 år.

Börja med att ta utgångspunkt i din personliga stil och husets fasad – men tänk även på funktionaliteten. Om du har en mörk hall kan det löna sig att välja en ytterdörr med glas, för att få in solljus och därmed gratis värme som kan sprida sig till resten av bostaden.

Om du däremot värnar mycket om ditt privatliv eller har ett hus som inte är så bra isolerat överlag kan du överväga en entrédörr av helträ. Du kan även köpa en ytterdörr med spröjs i, vilket ger dig det bästa av två världar.

Välj material med omtanke
Utseende är dock inte allt, det vet vi ju redan. Det är minst lika viktigt, om inte viktigare, att din nya ytterdörr uppfyller alla krav, samt är producerad av högkvalitativa material med minst möjlig miljöpåverkan.

En dörr gjord av PVC (plast) låter kanske inte som det mest miljövänliga valet, men det beror helt på de villkor och garantier som din dörrproducent kan erbjuda. Om du köper en dörr i trä som inte kan stå emot det svenska klimatet och ändå måste bytas ut efter några år, kan det löna sig i vissa tillfällen att i stället att köpa en dörr i plast.

Många svenskar har sett fördelarna med dörrar producerade i en trä- och aluminiumkombination – varmt, klassiskt trämaterial på insidan som passar in i många hem, och en tålig, näst intill underhållsfri aluminiumbeklädnad på utsidan. Om du dessutom väljer att ha glas i din ytterdörr bör du undersöka möjligheten för om treglas, som ger den absolut bästa isoleringsförmågan.

Installera din nya ytterdörr redan idag
Nu har du valt utseende, material och undersökt vilken producent som bäst lever upp till dina krav. Kanske har du sparat ihop pengar under en period som du vill ägna deciderat till just en ny ytterdörr.

Det kan också vara så att du står i en situation där du verkligen behöver en ytterdörr, men ekonomin räcker inte helt eller bara delvis. Santander Consumer Bank stöttar upp om alla ansvarsfulla renoveringar och förbättringar i ditt hem och erbjuder därför många olika lån som kan anpassas efter just dina behov.

Du kan låna pengar tryggt, smidigt och ansvarsfullt från Santander och ha din nya ytterdörr på plats inom kort tid, som kommer ge dig glädje och värme till hela bostaden i många år framöver.


SENASTE TV-NYHETERNA

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Inga tåg till Göteborg på två månader
NYHETER 2023-03-24 KL. 14:00

Inga tåg till Göteborg på två månader

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Årets småhus utsett – priset till Fjärås
NYHETER 2023-03-24 KL. 09:40

Årets småhus utsett – priset till Fjärås

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.