Annons

MP: Klimatet kan inte vänta – valet är ditt

Den här sommaren har gjort klimatförändringarna tydliga. Först sol, värme och rena medelhavskänslan i Sverige! Sedan fortsatte det att bli t

| 07 September 2018 07:00

Den här sommaren har gjort klimatförändringarna tydliga. Först sol, värme och rena medelhavskänslan i Sverige! Sedan fortsatte det att bli torrare och det blev lite besvärligt. Bevattningsförbud. Inte få grilla. Gräsmattan blev brun. Böndernas betesmarker torkade. Badstranden förändrades – så lite vatten under bryggan?! Alger så att vi inte kunde bada överallt när det var så varmt. Dricksvattnet också, det smakade kanske inte så bra.

 

Nu har det regnat. Gräsmattan är grön igen. Ordningen har återställts. ELLER?

 

Förändrat väder på grund av klimatförändringar fortsätter. NU måste alla ta ansvar!

 

Vi människor har redan höjt jordens temperatur. Nu handlar det om att motverka ytterligare förändringar av klimatet. Det arbetet behöver vi driva på alla fronter: i Sveriges riksdag och regering, i region Halland, i Kungsbacka kommun, hemma och på våra jobb och skolor. De vardagliga valen gör du varje dag. Den 9 september väljer du politik.

 

En röst på Miljöpartiet i valet till Kungsbacka kommun ger dig politiker som driver på för att kommunen ska planera bostäder och verksamheter så att det inte behövs så mycket resor i vardagen. Det ska vara lätt att ta sig fram till fots, med cykel och kollektivtrafik. Bostadsområden ska omges av grönska och dammar för att bättre stå emot både värme och skyfall. Dricksvattnet och havet ska skyddas mot föroreningar. Vi vill att boenden och skolor serverar kortresta ekologiska måltider med mer vegetabilier och där köttproduktion haft låg klimatpåverkan.

 

En röst på Miljöpartiet i valet till region Halland innebär att du får politiker som driver på för att öka turtätheten i kollektivtrafiken, energieffektivisera regionens verksamheter, öka den förnybara energin och göra det möjligt att ladda elfordon vid regionens fastigheter.

 

Lägger du din röst på Miljöpartiet till riksdagen får du politiker som driver på för att rusta upp järnvägen och låta flyget betala sina kostnader. Skatter och avgifter utformas så att det blir dyrare och svårare att släppa ut klimat- och miljöskadliga ämnen, och billigare att leva så att vår gemensamma jord fungerar.

 

Vi vill göra det enklare för dig att göra gröna val i din egen vardag. För att vår jord behöver det. En röst på oss är en röst på en politik som prioriterar det, i Sverige, i Halland och i Kungsbacka.

 

Maria Losman, Clas Rosander, Elisabeth Sahlsten, Jan Riise, Ingegärd Salmose, Anton Larsson, Jessica Sternmarker och alla andra som kandiderar i val för Miljöpartiet

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

KD: Årets val är ett värderingsval

Årets val handlar om vilka värderingar vi vill ska prägla vårt land. Kristdemokraterna sätter människovä...

V: Vad vill (V)i

Vänsterpartiet vill att kultur skall vara till för alla oavsett var man bor eller vilken ekonomi man har. ...

KB: Kortare beslutsvägar = bättre arbetsmiljö?

Kan det vara så enkelt? Att genom att kapa ett par led, att få rå om sin arbetsplats som en ...
Annons