Annons

Misstänktes för grova bedrägerier – får ersättning

I januari 2016 häktades en man i 30-årsåldern misstänkt för flera brott. Men mannen friades och får nu ersättning för tiden han suttit frihetsberövad.
Nyheter | 13 Juni 2018 11:37

I januari 2016 häktades en man i 30-årsåldern misstänkt för flera brott. Men mannen friades och får nu ersättning för tiden han suttit frihetsberövad.

 

Det var Jönköpings tingsrätt som häktade mannen, tillsammans med två av hans bekanta. Kungsbackabon misstänktes för ett grovt bedrägeri i Ystad, sommaren 2015, ett grovt olaga tvång i Kalmar, samt grovt bedrägeri i Göteborg, hösten 2010.

Men polisens förundersökning avslutades utan att man gick till åtal. Därför har mannen nu kunnat söka ersättning för lidande från Justitiekanslern.  

Mannen får 12 000 kronor för nio dagar bakom lås och bom.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

15 nya miljarder till kommuner och regioner

Jobb & Pengar Sveriges kommuner och regioner får 15 miljarder extra i statsbidrag. Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har beslutat att Sveriges kommuner och ...

Nu kan alla bolån bli amorteringsfria

Jobb & Pengar Finansinspektionen har nu gett grönt ljus för banker att bevilja amorteringsfria bolån till alla fastighetsägare. Bå...

Tre till sjukhus efter trafikolycka

Blåljus Tre personer fördes till sjukhus efter en trafikolycka. Klockan 20.32 på onsdagskvällen gick ett larm om en trafikolycka vid ...
Annons