Annons

Missnöjd konsult får närmare en miljon

Kungsbacka kommun ska betala 950 000 kronor till den tekniska konsulten G Hedmark Konsult. Detta efter att parterna nått förlikning i en tvist om avtalets omfattning, som pågått sedan september 2019.

Jobb & Pengar | 29 Juni 2020 13:51

Det var mellan juli 2015 och juli 2019 som kommunen hade avtal med G Hedmark Konsult, en firma som bedriver teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik. Avtalet var skrivet enligt en modell som var ny för kommunen. Enligt avtalet skulle ”intentionen” vara att samtliga avtalade entreprenörer på byggområdet skulle tilldelas 15 procent av uppdragen.

Oense om avtalet

Efter avtalsperiodens slut var leverantören G Hedmark Konsult missnöjd med mängden uppdrag den tilldelats. Kommunen och konsulten har haft olika synsätt på avtalets innebörd. Ordet ”intention” i avtalet gav upphov till missförstånd. 

– Han ansåg inte att han hade fått 15 procent av uppdragen, säger Lovisa Eld, förvaltningschef på förvaltningen för service i Kungsbacka kommun.

Maria Rosenberg, kommunens verksamhetschef för lokalförsörjning, kommenterar saken i ett pressmeddelande: 

– Kommunen har haft projekt där vi har bedömt att andra leverantörer har passat bättre utifrån de specifika projektens karaktär, säger hon. 

“Tär enormt mycket”

Leverantören ställde krav om ersättning från kommunen, och parterna har diskuterat saken fram och tillbaka sedan i höstas. I förra veckan landade man till slut i förlikning och kommunen ska betala 950 000 kronor till G Hedmark Konsult. 

– Jag skulle säga att det alltid är olyckligt att hamna i en sådan här situation. Det tär enormt mycket på både kraft och resurser och sådant vill man undvika. Lärdomen är att vi inte har den typen av avtalsformuleringar längre, säger Lovisa Eld.  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Barnen drabbas när corona slår ut ekonomin

Jobb & Pengar Allt fler svenska barn växer upp med minst en vårdnadshavare som har skulder hos Kronofogden. I Kungsbacka är ...

Anställd föll två meter – fördes till sjukhus

Nyheter Mannen utförde arbete på en arbetsplats vid Kungsbacka ishall då han plötsligt föll handlöst från ...

Irriterat efter beslut – barn hänvisas till besvärlig väg

Nyheter I Åsa är stämningen alltjämt långt under topp efter det senaste beslutet om skolskjuts. Detta då barn ö...
Annons