– En av de viktigaste frågorna för regeringen under mandatperioden är att minska väntetiderna inom vården. Nu får Region Halland 43,4 miljoner extra för sitt arbete med att förbättra tillgängligheten. Det kommer betyda mycket för de som söker vård i regionen, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmedelande.

Ytterligare pengar

Det är också klart med ytterligare kömiljardspengar till nästa år, sammanlagt 2 896 miljarder kronor. Enligt ett pressmeddelande från Socialdepartementet ska man nu ta större hänsyn till varje regions specifika förutsättningar och ha ett bredare perspektiv på tillgänglighet.
Regionerna kommer att få pengar när de kortar väntetiderna till besök inom specialistvård eller operation, jämfört med året dessförinnan. Utöver det kommer pengar att fördelas utifrån om regionerna redan har en hög uppfyllnadsgrad av vårdgarantin, eller om de uppvisar god tillgänglighet till primärvården, i barn- och ungdomspsykiatrin eller till återbesök inom den specialiserade vården.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.