Annons

Mellan folkdans och samtiden

”Jag rör mig i spänningsfältet mellan folkdans och samtida dans. I vissa sammanhang betraktas jag som bakåtsträvare, i andra som avantgardist och provokatör. Personligen intresserar jag mig för det som skaver däremellan.” 
Scen | 10 Oktober 2019 11:44

Anna Öberg är koreograf och dansare bosatt i Stockholm. I sitt konstnärliga arbete tar hon utgångspunkt i den svenska folkdansen. Den 10 oktober kommer hennes föreställning Solitude till Kungsbacka.

FOTO: José Figueroa

”Jag rör mig i spänningsfältet mellan folkdans och samtida dans. I vissa sammanhang betraktas jag som bakåtsträvare, i andra som avantgardist och provokatör. Personligen intresserar jag mig för det som skaver däremellan.”
Så uttrycker sig dansaren och koreografen Anna Öberg. Den 10 oktober kommer hennes föreställning Solitude till Kungsbacka teater.

Med stark förankring i den folkliga traditionen har Anna Öberg gjort en föreställning tillsammans med Dansnät Sverige.

Solitude sägs vara ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet.

Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två av Sveriges mest välrenommerade folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

Anna Öberg igen:
”Jag tänker på Solitude som olika tillstånd av puls och rytm. Puls som hörs, syns och känns. Puls som förför och förgör, förenar och skapar mening men också tvingar oss till likformighet och utsätter oss för risken att falla ur. Kontraster av samhörighet och ensamhet – jag skulle vilja dela dessa ytterligheter med publiken.”

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Strikta regler för besök på äldreboenden

Vård Max två anhöriga och ingen rullstolskörning – så ser kommunens regler ut när besöksförbudet på vå...

Tonåring begärs häktad för mordförsök

Blåljus En tonårig kille från Kungsbacka har idag begärts häktad, misstänkt för ett mordförsö...
Annons