Annons

Max debuterar på distans: "80-talsinfluenser"

De senaste tio åren har han spenderat på såväl musicerande som resande fot. Nu släpper den från Kullavik bördige världsmedborgaren för första gången helt egen musik.
– Det här gör jag för själen, säger musikern Max Niclasson.

Nöje & Kultur | 10 Januari 2021 17:45

Sedan han flyttade från hemmet i Kullavik för tio år sedan har Max Niclasson levt en kringflackande tillvaro där han ofta haft andras musik som levebröd. Nu släpper han för första gången musik som han skrivit och producerat själv. ”Det här är 100 procent jag”, säger artisten.

FOTO: Lila Arora

Fakta Max Niclasson

Född och uppvuxen: I Kullavik

Bor nu: I resväskan

Familj: Fästmön Lila, mamma Monica, pappa Malte, samt bröderna Marc och Michael. Därav M-familjen.

Aktuell med: Släppte singeln Distance den 1 januari.

Kuriosa: ”Har såklart gjort yoga i Indien”.

Han kommer från Kullavik men har under de senaste tio åren befunnit sig på resande fot. När Norra Halland når Max Niclasson tillbringar han dagarna i ett vintrigt Norge. 

– Ja, just nu är jag i Norge och gör musik samt åker skidor och snowboard, berättar Max över en något knastrig telefonlinje. 

Och kopplingen till hemorten finns fortfarande kvar. 

– Vi var kända som m-familjen i rosa huset (se förklaring i faktaruta). Nu har mina föräldrar flyttat till Varberg, men en av mina bröder har tagit över huset. 

Själv har Max sedan flytten hemifrån spenderat tid i alla världens hörn. 

– Det har blivit Indien, Australien, New Orleans, och alla möjliga ställen. Men Kullavik har en särskild plats i mitt hjärta. Och det är så kul när man är ute och reser och träffar andra människor, att då blir det alltid kärt prat om varifrån man kommer. 

Debuterar med singel

Musiken har hela tiden funnits med i bagaget. Som nöje och inkomstkälla, främst med andra artisters musik – men på senare tid även som en mer personlig resa. Den 1 januari släpptes Max Niclassons första egna singel där både text, musik och produktion handlar om något mer än bara underhållning. 

– Singeln heter Distance, och det är faktiskt en gammal låt som jag skrev med en kompis för åtta år sedan. Långt senare, när jag höll till på Jamaica, så poppade den upp i huvudet och då bestämde jag mig för att ge den nytt liv. Från början handlade den om emotionellt avstånd, men blev då mer personlig eftersom jag precis gått in i ett långdistansförhållande med min fästmö. Sen har ju det plötsligt blivit en helt ny innebörd nu igen i och med pandemin, säger Max. 

Musiken beskriver han som akustisk folk/indiepop med moderna elektroniska inslag. 

– Man kan tänka artister som Bon Iver eller Mumford & Sons, fast med 80-talsinfluenser. 

Max Niclassons nya singel Distance har tydliga 80-talsinfluenser. Under 2021 väntas fler låtar släppas.

Men låten Distance är inte ensam. Planen är nu att släppa en singel i månaden under vintern, och sen framåt sommaren kommer det mera. 

– Då släpper jag ett album med åtta låtar. Albumtiteln blir Purple, och skivan är dedikerad till min fästmö som heter Lila. 

Du ger ut musiken digitalt, blir det även fysiska skivor?
– Nej tyvärr, nu först blir det enbart digitalt. Men det hade ju varit fint att kunna ha en LP-skiva, det skulle kännas skönt för själen. 

Och just att smörja själen är något som är en stor del av poängen med den egna musiken. 

– Nu har jag varit ute och rest och spelat all möjlig musik i tio år. Det här är något annat, nu kan jag släppa alla fasader och visa vem jag är. Det jag gör nu med min egen musik gör jag inte minst för själens skull. Detta är 100 procent jag. 

Nu är det ju som det är med pandemin och alla restriktioner – hur tänker du kring närmsta tiden?
– Nej precis, vi får se. Man får väl försöka utnyttja de plattformar som finns och de kontakter man har. Vi får helt enkelt se vart vinden för oss, avslutar Max Niclasson. 

Läs fler nyheter på norrahalland.se – klicka här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Delar ut jackor till hemlösa

Nyheter Hemlösa behöver skydd mot kylan. Och att det finns ett stort behov i Kungsbacka, det märker man ...
Annons