Annons

Många insjuknade spelare - matcher ställs in

Hanhals Kings har haft det tufft i HockeyEttan. Än så länge har man endast skrapat ihop två vinster under ordinarie tid och nu blir det ännu tuffare. Tolv spelare har insjuknat i truppen och man har därför fått ställa in två matcher än så länge.

Ishockey | 21 November 2020 12:40

Väntar på svar. Tolv spelare inom Hanhals Kings har blivit sjuka. Nu väntar man på svar från coronatester. Arkivfoto.

FOTO: Arkivfoto/Christian Johansson

Den tuffa inledningen på säsongen blir nu ännu värre. Efter att tolv spelare har blivit sjuka, valde man att ställa in bland annat fredagens match mot Nybro Vikings IF.

– Från torsdag till torsdag har vi ställt in verksamheten, vi kommer inte ha några träningar eller matcher, säger huvudtränaren Janne Ericson.

Man hade sen tidigare ett misstänkt fall i truppen. Men den spelaren har därefter fått tillbaka negativt svar.

– Han fick ett negativt svar men det är flera stycken som behöver testa sig. Och vi går ju inte före i kön på något sätt utan det tar sin tid att få besked, säger Janne Ericson.

Han fortsätter:

– Och det ska vi ju inte göra heller, varför ska vi gå före bara för att vi är hockeyspelare. Detta är ju ett stort problem för samhället, säger han.

Man skulle egentligen ha spelat match mot Nybro Vikings på fredagen men den matchen blev inställt. Och det är även så att fler matcher kan ställas in.

– Vi har haft kontakt med både Borås och Mörrum. Men vi får se vad som händer, än så länge har vi ställt in vår verksamhet under en vecka, som en försiktighetsåtgärd, säger Janne Ericson.

Totalt har tolv spelare blivit sjuka samt en ledare. Och allihopa väntar för närvarande på resultat från covidtest.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Plattform för lokal handel

Jobb & Pengar Affärsidén är en digital plattform för lokal handel. Genom att prenumerera på tjänsten kan butiker marknadsfö...

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...
Annons