Annons

Malin Broman från Kungsbacka bland årets sommarpratare

I dag presenterades årets sommarpratare. Med på listan över sommarvärdarna i det populära radioprogrammet är violinisten Malin Broman, född i Kungsbacka, som är 1:e konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Nöje & Kultur | 10 Juni 2021 14:56

Malin Broman när hon spelade på Change music festival i Kungsbacka 2019.

FOTO: Josefin Julén

På torsdagen klockan 13 presenterade Sveriges Radio årets värdar i Sommar i P1. Bland de 58 sommarpratarna fanns ett namn med Kungsbackakoppling. Det är violinisten Malin Broman som är född i Kungsbacka men numera bosatt i Stockholm.
Malin Broman är 1:e konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester, konstnärlig ledare för Mellersta Österbottens kammarorkester och även medlem i Kungsbacka pianotrio. Den 23 juli ska hon debutera som sommarvärd.
– Mitt Sommar handlar om det livsviktiga bandet mellan musiker och publiken. Varför ska vi spela om ingen lyssnar? Om hur jag lyckades övervinna min scenskräck, en borttappad Stradivarius och ett ödesdigert judokast, säger Malin Broman till Sveriges Radio.

Malin Broman började spela fiol när hon var fem år och vann som ung flera stora internationella musiktävlingar. Ett videoklipp där hon själv spelar alla åtta stämmor i Mendelsohns stråkoktett har blivit mycket spritt enligt Sveriges Radio.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Är jag uppgraderad till medioker?

Krönikor Det är bara nån timma kvar till kvällens generalrepetition när min telefon plötsligt ringer. Vanligtvis är ...

Närodlade blommor för klimatsmart bukett

Familj Att inreda med snittblommor är mycket populärt, men ofta är det höljt i dunkel varifrån buketten kommer. ...

Spelar Schumann på Tjolöholms slott

Nyheter Kungsbacka pianotrio och Stina Ekblad har konsert på Tjolöholms slott. I musik och ord gestaltar de makarna Schumanns liv.
Annons