Annons

Majbritt flaggar för den danska menyn

För Majbritt Kilde Löfgren har tankarna på att starta något eget alltid funnits där. Och när hon kände att tiden var rätt sade hon upp sig och nu har hon startat catering och införskaffat en lite foodtruck där hon säljer danska klassiker.

Familj | 05 April 2020 19:55

Majbritt Kilde Löfgren har alltid älskat mat och när rätt tillfälle infann sig tog hon steget och har nu startat eget med en egen foodtruck och firman Happy Dane med danska smaker på menyn.

FOTO: Annika Lundby

Majbritt Kilde Löfgren

Ålder: 53 år
Född: Köpenhamn
Bor: Åsa
Familj: Maken Nisse, barnen Lucas, Ida och Sebastian
Gör: Driver Happy Dane
Intressen: Jag åker gärna skidor och nu håller jag mycket på med mitt växthus där jag odlar grönsaker som jag ska ha i vagnen. Sedan älskar jag att vara på havet och att laga mat och baka är absolut nummer ett.

Majbritt Kilde Löfgren står i sin foodtruck som nog på de flesta platser sticker ut ur mängden. Inte för sin storlek utan tvärtom. En liten gullig vagn där små danska flaggor svajar i vinden.

Tanken på en foodtruck väcktes redan för 13 år sedan då Majbritt och familjen under en tid bodde i Cornwall i England.

– Då stötte vi ofta på små charmiga surfbilar men när man kom hem rullade livet på.

Men för två år sedan kände Majbritt att nu var det dags att ta tag i drömmen.

– Jag hade jobbat 16 år i Kyrkcaféet och kände att jag hade kommit till en punkt där jag kände att jag ville göra något annat.

Starta eget-kurs

Majbritt gick på informationsmöte för kommunens starta eget-kurs.

– Jag kände att det här var något jag ville hoppa på. Så jag sade upp mig och började på kursen.

Här kunde Majbritt lyfta sina idéer och fick pushning och stöd. Startskottet blev namnet Happy Dane.

– Det var min man Nisse som kom på Happy Dane. Han satt i säkert en månad och fixade med loggan som jag tycker blev väldigt bra. Man tror att det är så enkelt att komma på och komponera hur loggan ska vara. Men det ligger mycket jobb bakom. Jag kan säga att vi har lärt oss jättemycket på den här tiden. Nisse är min marknadsdirektör, bruka jag säga, säger Majbritt och skrattar.

Vara med på kalaset

Sedan kom nästa steg, att hitta en vagn.

– Jag ville inte ha en stor vagn utan en liten som enkelt kan transporteras och få plats i kanske en trädgård. För tanken är att jag ska kunna komma hem till folk och ha catering. Jag har märkt att folk gärna väljer bort en praktiska biten med att stå med maten för att istället även själva kunna vara med på kalaset.

Idén bakom är att det ska vara en dansk touch på menyn.

– I Danmark har vi något vi kallar flaeskestegsandwich som är en hamburgare med en kotlettrad med svålen kvar. Till den har jag senapsmajo och picklad rödlök med äpple som jag gjort själv och saltgurka. Historien bakom är att i Danmark äter man alltid fläskstek på julafton och så blir det ju alltid rester och vad gör man med dem. Jo en hamburgare.

Och så klart finns även den klassiska röda pölsan.

– Den måste man nästa ha, skrattar Majbritt som även har fokus på att det ska vara ekologiskt och närodlat.

Marknader

Majbritt hoppas på en sommar där hon och hennes vagn kan vara med på olika marknader och tillställningar.

– Jag älskar att träffa folk och prata så torglivet passar mig perfekt. Jag är glad att jag tog steget även om det var nervöst i början.

 

 

 

 

 

 

HAPPY DANE. Det var kärlek vid första ögonkasten när Majbritt Kilde Löfgren hittade sin foodtruck.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Sport Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det ...

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...
Annons