Annons

Lundström stannar i tryggheten

Spelmotorn Alexandra Lundström trivs i HK Aranäs. Så pass mycket att hon valt att skriva på ett nytt avtal med klubben.

– Det finns en trygghet där man vet att någon stöttar en hela tiden, säger mittnian.

Handboll | 24 Mars 2020 17:00

Alexandra Lundström har förlängt kontraktet. Arkivbild

FOTO: Jasmin Frljevic

HANDBOLL. Alexandra Lundström har varit något av en flyttfågel de senaste åren. i fjol kom hon till HK Aranäs och skrev bara på för ett år.

Under sin debutsäsong i Kungsbacka har hon fått en ledande roll i det offensiva spelet och har tackat för detta med flera bländande prestationer. Hon tillskriver tryggheten hon känt från ledare och lagkamrater som den stora faktorn i det.

– Jag kom från två ganska tuffa säsonger utan någon speltid alls i princip. Det tog lite tid att komma in i det. Nu trivs jag väldigt bra i laget och vi har väldigt kul tillsammans, säger Lundström.

Hur viktigt har förtroendet varit den gångna säsongen med tanke på den uteblivna speltiden tidigare år?

– Det är jätteviktigt och det finns en trygghet där man vet att någon stöttar en hela tiden. För det gör inget om du gör misstag för det är bara att fortsätta, och det är en trygghet i sig också. Framförallt i den rollen jag har, säger Lundström.

Avslutningen förstörd

Efter årsskiftet växlade mittnian upp. Men i slutet på februari fick hennes säsong ett abrupt slut – mitt i jakten på en kvalplats. Lundström slog upp hakan mot Eslöv och drabbades sedan av en hjärnskakning som ännu inte har släppt.

– Det är inte helt bra ännu, men ser bättre ut för varje dag. Just nu vill jag bli av med allt och må som vanligt igen, säger Lundström.

Mittnian gick en kamp mot klockan för att vara spelbar till säsongsavslutningen mot Tyresö. Men sviterna från hjärnskakningen hade inte släppt. Nu har hon valt att lägga all träning på is.

– Just nu tar jag det lugnt för huvudets skull och behöver inte stressa tillbaka då vi inte har något kval att spela, säger Lundström.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Handbollstjejer städade strand i Åsa

Nyheter Utrustade med sopsäckar, västar och dubbla handskar tog Särökometernas flickor-05 itu med att städa Kuggaviken ...

HK Aranäs permitterar alla spelare och personal

Handboll Klubben meddelade under onsdagen att de tagit beslutet att korttidspermittera alla spelare och all personal under det närmaste halvå...

Aranäs Open ställs in

Handboll HK Aranäs årliga tävling Aranäs Open kommer inte att arrangeras som planerat i maj. Detta meddelade klubben ...
Annons