Annons

Lugn och kontroll var nyckeln

Utdelningen har varierat under säsongen för OBK. Inför matchen mot ett hemmastarkt Assyriska var målet att spela jämnt och behålla lugnet. Det gav utdelning direkt.
Fotboll | 08 Juni 2019 20:50

Onsala BK – Qviding FIF

FOTO:

Bortaseger för OBK. Arkivfoto: Caroline Holmgren

 

Utdelningen har varierat under säsongen för OBK. Inför matchen mot ett hemmastarkt Assyriska var målet att spela jämnt och behålla lugnet. Det gav utdelning direkt.

 

 

FOTBOLL: DIVISION 2

Assyriska BK – Onsala BK 1–4

 

Säsongen har pendlat fram och tillbaka för Onsala. Som nykomlingar i tvåan har de fått möta ett betydligt tuffare motstånd. Efter förlust i senaste matchen var det ett revanschlystet OBK som gästade Ruddalen.

– På förhand är Assyriska ett bra hemmalag och vi visste att det skulle bli tufft. Den sista tiden har det varit ett blandat resultat och vi ville få till en jämn prestation, säger OBK-tränaren Christoffer Gustafsson.

 

Och OBK hade fått många fina målchanser under den första halvleken. Men det var först strax innan halvtid som första målet kom. Då på en hörna som Victor Andersson skruvade in.

– Vi värderade vårt anfallsspel och behöll lugnet och kontrollen. Vi tröttade ut de rejält vilket vi fick utdelning på i andra, fortsätter tränaren.

I matchminut 52 gjorde Adam Fogelblad en fin löpning efter ett anfall av Assyriska och satte ett viktigt 2–0-mål. Två minuter senare var det Gustav Lundgrens tur. Spiken i kistan satte Victor Andersson som gjorde sitt andra mål i 67:e minuten.

– Vi är bättre än dem i dag. Vi levererar en bra kollektiv insats och försvaret sitter ihop bra, konstaterar Christoffer Gustafsson.

 

Matchfakta:

Assyriska BK – Onsala BK 1–4 (0–1)

0–1 (42) Victor Andersson, 0–2 (52) Adam Fogelblad, 0–3 (54) Gustav Lundgren, 0–4 (67) Victor Andersson, 1–4 (77)

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

”Äntligen kan vi se fotboll igen”

Fotboll Åsa IF först ut efter beskedet om publik. I kväll kunde man öppna entrén till fotbollsmatcher igen. – ...

Publiken välkomnas tillbaka i Halland

Fotboll De som törstat efter att se fotbollsmatcher i Halland kommer nu att släppas in på idrottsplatserna. Detta efter ...

IFK Fjärås vände på steken – igen

Fotboll IFK Fjärås var inte påkopplade från start borta mot Utbynäs. Trots ett tidigt underläge ...
Annons