Annons

Louise Karlefeldt sänkte Bjurslätt/Torslanda

HK Aranäs vaknade till slut. När sedan Louise Karlefeldt fick luckor var det över. 21-åringen blev matchvinnare med nio fullträffar.
Handboll | 10 November 2018 16:28

Arkivfoto: Christian Johansson

 

HK Aranäs vaknade till slut. När sedan Louise Karlefeldt fick luckor var det över. 21-åringen blev matchvinnare med nio fullträffar.  

 

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

Bjurslätt/Torslanda – HK Aranäs 20 – 24

 

Hk Aranäs valde att kliva över och spela 7-mot-6 i anfallsspelet efter drygt halva andra halvleken. Det var lyckat. De lyckades att utöka till en tremålsledning – 20–17.

– Det blev stora luckor framåt och vi stod bra bakåt samtidigt som Ida (Karlsson) gjorde bra räddningar, säger Louise Karlefeldt.

 

Men hemmalaget hade inte gett upp – ledningen minskade till ett. 20–19 för Kungsbackalaget. Då klev Louise Karlefeldt fram. Mot Helsingborg senast var hon inte alls nöjd med sin egen insats. Nu var det hon som tog tillvara på luckorna.

– Jag tog revansch på mig själv.

Det var mittnian som avgjorde. Hon fyllde på sitt målkonto som stod på sex med ytterligare tre fullträffar. Nio mål totalt och HK Aranäs kunde jubla.

– Det var en kämpaseger och det är skönt att kunna ta dem också.

Om jag var motståndartränare hade jag inte släppt läge på den spelaren som redan gjort sex.

– De hade det kanske svårt att få ihop det. Jag vet inte vad de tänkte, säger hon.

Hur var känslan i slutet när de kom närmare?

– Det var aldrig oroligt.

 

Det började illa för bortalaget. Magnus Ferdinandsson tvingades att ta en timeout efter bara fem minuter. Instruktionerna var att våga gå fullt ut i varje situation, det fick inte vara halvhjärtat.

– I andra hade vi mer attityd, säger niomålsskytten.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag är nöjd. Vi behöver bara vara med från start.

 

Matchfakta

Bjurslätt/Torslanda – HK Aranäs 20 – 24 (12–11)

Målskyttar, HK Aranäs: Louise Karlefeldt 9, Tilda Palm 6, Sanna Andreasson 3, Rikke Jensen 2, Ida Espling-Ek 2, Josefine Rudvall, Johanna Zaman

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fick nog och slog tillbaka – döms för misshandel

Skola Under 2,5 år mobbades hon systematiskt av flera klasskamrater. På en mattelektion i slutet av augusti förra året fick den 16...

Ber om hjälp att kartlägga ekoxen i Kungsbacka

Nyheter Med sina stora betar och förmåga att växa sig upp till nio centimeter lång är ekoxen ...

Har du sett Chilienne?

Krönikor Eftersom pappa drabbas av akut pollenallergi av bara tanken på att mamma ska sätta upp blommiga gardiner tror jag ...
Annons