Annons

Löpvilja trots värme

Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog sig vinnaren Maxwell Dumbrell igenom halvmaran på imponerande 01:11:50.
– Jag är nöjd men gick ut alldeles för hårt, säger han.

Sport | 19 Juni 2021 16:07

Först ut. Kungsbackaloppet attraherade drygt 100 löpare.

FOTO: Carl Schöndell

LÖPNING. Inför loppet vädjade speakern till löparna om att dricka ordentligt med vatten. Och av de som sprang så tog sig hela 92 stycken i mål, trots den extrema hettan.

Löparna gick ut hårt och vid de första kontrollerna så diskuterades det mellan funktionärer och åskådare om att det skulle bli ett väldigt snabbt lopp. Det blev det också, men kanske inte så snabbt som de tänkt sig.

När den suveräna löparen Maxwell Dumbrell drog iväg på första varvet klockades han in på 34 minuter och många var hoppfulla över att få en tid under en timma och tio minuter. Men det stoppades, delvis av vädret.

– Jag respekterade inte hettan och den blev väldigt uppenbar på andra varvet, säger vinnaren Maxwell Dumbrell. 

Maxwell Dumbrell tog tidigt täten och höll hela loppet ut.

Trots hettan hade han hela två minuter upp till nästa löpare Jakob Böhm och det var en nöjd segrare som uppskattade Kungsbackas gator.

– Jag gillar verkligen banan. När man löper vill man gärna springa i en rak linje och det finns några stycken på den här sträckan. Där kan man få bra rytm i sin löpning, säger Dumbrell. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...
Annons