Annons

Lokal shoppingtjänst på gång

Nu ska det kunna bli lättare att få hem varor, utan att behöva gå till affären.
Kungsmässan och kommunen jobbar med ett samarbete som inkluderar hemkörning.
– Alla butiker i hela kommunen ska kunna ansluta sig, säger Daniel Peterson, centrumledare Kungsmässan.

Jobb & Pengar | 12 Januari 2021 07:11

Många drar sig just nu för att gå in i butiker, och de råd och rekommendationer som finns uppmanar också till att man ska undvika shopping i onödan. Den nya pandemilagen som trädde i kraft i söndags, begränsar än mer tillgängligheten att gå omkring i affärer.

För många butiker innebär det minskade kundunderlaget att lönsamheten rasat. Tillsammans med kommunen försöker Kungsmässan därför hitta alternativa lösningar för att hålla handeln igång.

– Vi tittar på ett projekt med nätbaserad handel från butiker. Man beställer sina varor via ett formulär på nätet, och sedan har vi en hemkörningsrutt för hela Kungsbacka, säger Daniel Peterson.

Mötet i nästa vecka

Också om Kungsmässan är en av parterna, är det meningen att alla butiker runt om i kommunen som är intresserade ska kunna ansluta sig. Det har gått ut information och man har tagit en del första kontakter.

– Vi ska ha ett nytt möte med de som är intresserade i nästa vecka. Sedan hoppas vi kunna lansera tjänsten inom kort, säger Daniel Peterson.

 

Läs mer:

Utökad kontroll på Kungsmässan

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskenärvaron dras ner

Vård Sjuksköterskebemanningen på Blåvingevägen ska minskas. Det handlar enligt Ann-Helen Svensson, verksamhetschef på kommunen, inte om någon ...

En fjärdedel ratar coronavaccinet

Vård En fjärdedel av dem som jobbar inom äldrevården i Kungsbacka har tackat nej till att ta vaccinet mot ...

Pianolektioner genom videomöte

Musik Kulturskolan satsar på digitala pianokurser genom plattformen Teams. Barn och unga kan prenumerera på instruktionsvideos gjorda av Kulturskolans lärare. 300 ...
Annons