Annons

Lindomes premiär kan skjutas upp

Division 1-klubbarna vill att premiärerna skjuts upp. De har nu skickat in ett förslag till Svensk Fotbollförbundet om att starta serierna i mitten eller slutet av maj.

– Hade vi bestämt själva så hade vi spelat, säger Lindomes manager Dane Ivarsson.

Fotboll | 23 Mars 2020 15:27

Lindomes premiär kan komma att flyttas efter ett gemensamt förslag från alla klubbar.

FOTO: Arkiv

FOTBOLL. Förra veckan meddelade det Svenska Fotbollförbundet, SvFF, att landets högsta serier på herrsidan, allsvenskan och superettan, skjuts fram till början av juni. Något besked för de två division 1-serierna gavs aldrig och premiärdatumen under den första helgen i april stod fast.

Nu har klubbarna i Ettan södra och norra föreslagit att skjuta upp premiärerna till tidigast i mitten eller slutet av maj. De hoppas kunna spela några veckor längre i slutet av säsongen.

– Vi har idag tagit ställning till ett ramverk med huvudpunkter kring en ny årsplan, med mera, för seriespel i Ettan säsongen 2020 under de helt nya förhållanden som nu råder. Det är en svår situation för hela samhället och för fotbollen med den. För oss är det naturligtvis först och främst en fråga om människors hälsa, att ta ansvar för att begränsa smittspridningen och våra spelares och vår publiks hälsa. Det är också viktigt att klubbarna i Ettan kan göra en ny planering, även om förstås risken finns att vi om några veckor kan tvingas fatta nya, andra, beslut, säger Johan Englund, ordförande i Ettanfotboll, i en kommentar på intresseorganisationens hemsida.

Lindomes manager Dane Ivarsson är en av de som skrivit under på att skjuta fram premiären. Även om de helst hade spelat premiären redan om ett par veckor.

– Hade vi bestämt själva så hade vi spelat, men att starta nu var inte ett alternativ. Det blir en längre säsong och det är inte optimalt för oss. Det blir en hård belastning och drabbar Lindome hårt, säger Ivarsson.

Hur har situationen med coronaviruset påverkat er uppladdning fram till nu?

– Vi har följt de råd och riktlinjer som finns. Vi vet inte ännu hur det kommer att bli och beslut tas varje vecka. När vi vet mer får vi sätta oss ner och se över planeringen, säger Ivarsson.

Ekonomin stabil

Flera andra föreningar menar också att beslutet att skjuta upp serien kan leda till ekonomiska svårigheter. Ivarsson menar dock att Lindomes ekonomi inte kommer att drabbas lika hårt som konkurrenterna.

– Det är omöjligt att svara på egentligen. Men vi har haft en stabil ekonomi som är i balans. Vi är trygga i att vår styrelse har koll. Vi har låga utgifter och jobbar med små medel, säger Ivarsson.

Även om ni jobbar med små medel, blir det inte tufft om nu intäkterna uteblir?

– Självklart blir det jobbigt om vi inte får in det, och alla intäkter är viktiga. Men vi kommer inte att drabbas på det sättet under den här perioden, säger Ivarsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...

Grönt ljus för träningsmatcher

Fotboll Svenska Fotbollförbundet har meddelat att det är tillåtet att spela träningsmatcher. Vilket går Riksidrottsförbundets rekommendation. ...

Uppmaningen från myndigheten: "Ställ in träningsmatcher"

Fotboll Folkhälsomyndigheten uppmanar att all kontaktsport ska ställas in. Bland annat vill de att fotbollens träningsmatcher ställs ...
Annons