Annons

Lindome gjorde sitt för att ställa in Värnamos uppflyttningsfest

IFK Värnamo får vänta ytterligare en vecka eller några timmar för att säkra avancemang till Superettan. Under lördagen var det Lindome Gif som såg till att festen blev inställd, åtminstone tillfälligt.

– Vi vill visa hur bra vi är mot de bra lagen, säger målskytten William Kenndal.

Fotboll | 21 November 2020 17:07

Firade i regnet. Det var en regnig tillställning när Lindome Gif såg till att Ettan Södra inte avgjordes under lördagen.

FOTO: Carl Schöndell

Matchfakta

Lindome GIF-IFK Värnamo 1–1 (1–1)
1–0 (24) William Kenndal, 1–1 (29).

Lindome Gif hade själva inget att spela för, förutom äran. Men man hade inte tänkt att låta IFK Värnamo fira uppflyttning på Lindevi IP.

Det blåste, det regnade och bollen fastnade i gräset, ändå blev det en underhållande match mellan Lindome Gif och IFK Värnamo. Tabalettan Värnamo hade tänkt att säkra uppflyttning till Superettan, men det satte Lindome stopp för.

Efter att varit spelförande inledningsvis och bollen vid många tillfällen stannat längs det våta konstgräset, testade man att slå ett inlägg till William Kenndal. En lyckad variant som gjorde att Lindome tog ledningen.

Hur vanligt är det att du gör mål med huvudet?

– Man kanske inte kan tro att det, men jag har nog faktiskt gjort fler mål med huvudet än med fötterna i ettan, säger mittfältaren Willian Kenndal.

Kenndal var en av matchens mest dominanta spelare, tillsammans med Erik Nohlgren kontrollerade man den centrala delen av planen. Och det var Lindome som skapade mest.

– Jag tycker vi gör det bra och styr spelet, men vi tappar lite. Andra halvlek är ganska lik, de kontrar men det är vi som styr. Tillräckligt mycket för att kunna vinna idag, säger Kenndal.

Hur viktigt är det för er att se till att de inte får säkra uppflyttningen här idag?

– Det är väldigt viktigt. Vi vill ju visa att vi är bra. Vi har fyra poäng mot Utsikten och fyra poäng mot Landskrona också. Nu fick vi bara en poäng mot Värnamo men vi visar idag att vi är minst lika bra, säger Kenndal.

Vad säger du om att ni presterar såpass bra mot bättre motstånd och kanske lite sämre mot sämre motstånd?

– Det visar att när vi väl kommer upp i fas och spelar som vi gör, så är vi nog det bästa laget i serien. Men vi har slarvat bort väldigt mycket poäng i slutminutrarna mot bottenlag och underskattat dem, men vi borde vara ett av två lag som går upp tycker jag, säger Kenndal.

Vad tar ni med er till nästa säsong?

– Vi fortsätter jobba. Vi vill uppåt och inför nästa säsong säsong så ska vi gå upp, det finns inget annat. Om vi kan höja vår lägsta nivå så tror jag vi kan nå dit, säger Kenndal.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Plattform för lokal handel

Jobb & Pengar Affärsidén är en digital plattform för lokal handel. Genom att prenumerera på tjänsten kan butiker marknadsfö...

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...
Annons