Annons

Lindell + Brasher = americana x 2

Den 3 mars blir det dubbelt americana-tema på Kungsbacka Teater. Då kommer hyllade musikern Jesper Lindell till Kungsbacka, tillsammans med intressanta sångerskan Liz Brasher från USA.

Nöje & Kultur | 02 Mars 2020 19:50

Jesper Lindell och Liz Brasher är lika olika som lika. Snart bjuder de på dubbel americana-konsert på Kungsbacka teater.

FOTO: Pressbild

Sedan Jesper Lindell debuterade 2017 med EP:n Little Less Blue har singeln Moving slow streamats flitigt. Fjolårets fullängdsdebut var efterlängtad.

Synlig på scenerna

Inte minst mot bakgrund av att Lindell blivit alltmer synlig på de svenska och skandinaviska scenerna. Bland annat som öppningsakt för flera amerikanska countryartister, en av akterna på prestigefyllda festivalen Sthlm Americana och genom sin medverkan i Dramatens uppsättning Who By Fire, där han uppträdde tillsammans med First Aid Kit.

Spännande soulmix

När han den tredje mars kommer till Kungsbacka för att spela, delar han scenen med amerikanska Liz Brasher, som genom uppväxten i North Carolina lärt sig att tolka den amerikanska söderns blues och soul på sitt alldeles egna sätt. Ett sätt som bland annat influerats av hennes rötter i den spanska baptiströrelsen och som ofta beskrivs som en mix av soul, gitarrock och sekulär gospel.

Brasher gjorde en kortare Sverigeturné under 2018, som rönte mycket uppskattning. Nu är hon tillbaka, tillsammans med musikerkollegan Jesper Lindell.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

På fredag släpps fler av höstens föreställningar

Nyheter Efter en lång tids stängning kommer Kungsbacka Teater åter kunna slå upp portarna för publik. Sedan pandemin ...

Annorlunda spelningar för esteteleverna

Kungsbacka Inställd turné och inställda föreställningar. Men musiken, dansen och teatern uteblir inte. I esteteleverna på Aranä...

Timrå klart för SHL – med Kungsbackaspelare i laget

Ishockey Hugo Reinhardt från Kungsbacka, med Hanhals Kings som moderklubb har med sitt Timrå IK tagit klivet upp till SHL. ...
Annons