Annons

Lindell + Brasher = americana x 2

Den 3 mars blir det dubbelt americana-tema på Kungsbacka Teater. Då kommer hyllade musikern Jesper Lindell till Kungsbacka, tillsammans med intressanta sångerskan Liz Brasher från USA.

Nöje & Kultur | 02 Mars 2020 19:50

Jesper Lindell och Liz Brasher är lika olika som lika. Snart bjuder de på dubbel americana-konsert på Kungsbacka teater.

FOTO: Pressbild

Sedan Jesper Lindell debuterade 2017 med EP:n Little Less Blue har singeln Moving slow streamats flitigt. Fjolårets fullängdsdebut var efterlängtad.

Synlig på scenerna

Inte minst mot bakgrund av att Lindell blivit alltmer synlig på de svenska och skandinaviska scenerna. Bland annat som öppningsakt för flera amerikanska countryartister, en av akterna på prestigefyllda festivalen Sthlm Americana och genom sin medverkan i Dramatens uppsättning Who By Fire, där han uppträdde tillsammans med First Aid Kit.

Spännande soulmix

När han den tredje mars kommer till Kungsbacka för att spela, delar han scenen med amerikanska Liz Brasher, som genom uppväxten i North Carolina lärt sig att tolka den amerikanska söderns blues och soul på sitt alldeles egna sätt. Ett sätt som bland annat influerats av hennes rötter i den spanska baptiströrelsen och som ofta beskrivs som en mix av soul, gitarrock och sekulär gospel.

Brasher gjorde en kortare Sverigeturné under 2018, som rönte mycket uppskattning. Nu är hon tillbaka, tillsammans med musikerkollegan Jesper Lindell.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Utspridd skördefest med öppna gårdar

Nöje & Kultur Det blir ingen höstfest på torget i år. Istället bjuder Kungsbackas gårdar in besökare i skö...

Medvetet kaotiskt när Alva skapar elektropop

Musik Bakom artistnamnet Teddy Girl står 21-åriga Alva Johansson från Kungsbacka. Den 14 augusti släpps hennes i princip ...

Michelle från Frillesås flyger på Hawaii

Nyheter Bara att få flyga med i en helikopter kan vara en dröm för många. Michelle Astergård ...
Annons