Annons

Lex Sarah-anmäler efter död i rökbrand

Kommunen har Lex Sarah-anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, efter händelsen då en boende på ett vård- och omsorgsboende fattade eld och senare avled.
Händelsen bedöms vara ett allvarligt missförhållande.

Vård | 06 Juli 2020 16:50

Utredningen visar att personal hade hjälpt den boende ut på balkongen för att röka. Strax efter att personalen gått därifrån igen, kändes lukten av brandrök.

Personal påbörjade omedelbart släckningsarbete och ambulans kom för att köra den boende till sjukhus. Den skadade avled senare på sjukhuset.

Riskanalyser

Efter händelsen har Vård och omsorg tagit fram riktlinjer för att öka riskmedvetenheten kring rökning. Man ska också regelbundet genomföra riskanalyser för de personer som röker, som Vård och omsorg arbetar med.

Kommunens säkerhetsenhet har också fått information kring händelsen, och ska utreda om det behövs åtgärder på ett kommunövergripande plan.

Det har aldrig hänt något liknande tidigare. Enligt kommunens utredning är risken, efter de insatser som nu gjorts, liten att det ska hända igen. Däremot finns det alltid en risk om enskilda inte följer de rekommendationer som finns.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Tyck till om framtidens Kungsbacka

Vård Vill du vara med och bestämma hur framtidens Kungsbacka ska vara? Då ska du passa på att tycka till ...

Polisen söker vittnen till pendeltågsbranden

Blåljus Vid 10-tiden igår började brinna i ett säte på pendeltåget mot Kungsbacka. Polisen söker nu ...
Annons