Annons

Laddat för fiskepremiär

Flugorna är knutna och dragen polerade. På onsdag är det dags för årets havsöringspremiär.
– För oss är det lika stor dag som älgjakts- eller hummerfiskepremiären, säger Stefan Falkenberg, sekreterare i Kungsbacka sportfiskeklubb.

Nyheter | 31 Mars 2020 16:06

Nu är det snart dags för havsöringspremiär.

FOTO: Privat

Det är nog få fritidssysselsättningar som känns säkrare just nu än fiske: utomhus, behörigt avstånd till andra och med största sannolikhet vind som blåser bort eventuell droppsmitta. Havsöringspremiären är också startskottet för årets fiskesäsong för många.

Grunt vatten

Med sina två stora tillflöden Kungsbackaån och Rolfsån, är Kungsbackafjorden ett hett område som levererar stor havsöring varje säsong berättar Stefan. Och även om havet kan locka, är det inne vid land i de grunda vikarna som havsöringen stryker på sin jakt efter föda.

I mitten av veckan väntar en av årets bästa dagar för Stefan Falkenberg, premiären för årets havsöringsfiske.

– De kan gå in på ankeldjupt vatten. Det är inte omöjligt att fånga en öring på ett och ett halvt kilo på en halvmeters djup, säger Stefan Falkenberg och tipsar om svantricket.
– Titta efter var svanarna ligger. Där är det ofta aningen varmare i vattnet. Det kan räcka med en halv grads skillnad, för att öringarna ska jaga i detta område efter föda såsom borstmask och småräkor.

45 centimeter

Det är tillåtet att ta upp två öringar per fiskare och dygn, minimimåttet är 45 centimeter. Fiske med nät är förbjudet på vatten grundare än tre meter, under perioden 1 maj till 30 september.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ubåtsflottan dök upp i Kungsbackafjorden

Nyheter På onsdagsmorgonen siktades räddningsfartyget HMS Belos i Kungsbackafjorden. Fartyget tillhör Första ubåtsflottiljen i Karlskrona. – Vi satt ...

Brexit kan påverka ålens framtid

Nyheter I veckan har tiotusentals ålyngel åter planterats ut i lokala vattendrag, och mer är på gång. Men framtiden fö...

Allt fler unga män vill gå och fiska

Nyheter Fritidsfisket har en längre tid dragits med en nedgående trend. Men nu har det vänt.Mellan 2018 och 2019 ö...
Annons