Annons

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan leva vidare – åtminstone en tid.

Nyheter | 08 Juli 2020 20:27

Kvinnojouren i Kungsbacka är räddad. Åtminstone än så länge.

FOTO: Pixabay

Kvinnojouren har sedan i början av juni hoppats få ta del av regeringens Coronasatsning på föreningslivet. Att Kvinnojouren i Kungsbacka nu får 400 000 kronor av de pengar regeringen avsatt till ideella verksamheter i behov av stöd under Coronapandemin kom ändå som en riktigt glad överraskning.

Har kämpat länge

De ansvariga för verksamheten har länge kämpat för att få politikerna i kommunfullmäktige att öka bidragen till verksamheten. Men våra folkvalda har gett dem kalla handen. Kvinnojouren har visserligen beviljats pengar. Men de räcker inte för att mer långsiktigt hålla verksamheten igång på den nivå som de ansvariga anser behövs. De senaste månaderna har präglats av så stor osäkerhet att det enda som verkat vänta varit nedläggning av Kvinnojouren i Kungsbacka.

”Otroligt betydelsefullt”

Men nu ser det ljusare ut. De 400 000 kronorna som betalas ut av statliga Socialstyrelsen gör det möjligt att driva kvinnojouren vidare, åtminstone under ytterligare en tid. Samtidigt får de som arbetar med verksamheten en tids andrum.

– Det här betyder otroligt mycket! Vi har haft kniven mot strupen, men nu behöver vi inte lägga ner, säger Linda Dyhre som är verksamhetsansvarig ikväll till SR P4 Halland.

Linda Dyhre, verksamhetansvarig för Kvinnojouren i Kungsbacka, gläds åt bidragsbeskedet.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Debatt: Hur kan ni vara så säkra på att Sverige valt fel väg?

Debatt Många säger att Sverige har haft en mycket dålig strategi för att möta det fientliga ...

Tyck till om framtidens Kungsbacka

Vård Vill du vara med och bestämma hur framtidens Kungsbacka ska vara? Då ska du passa på att tycka till ...
Annons