Annons

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan leva vidare – åtminstone en tid.

Nyheter | 08 Juli 2020 20:27

Kvinnojouren i Kungsbacka är räddad. Åtminstone än så länge.

FOTO: Pixabay

Kvinnojouren har sedan i början av juni hoppats få ta del av regeringens Coronasatsning på föreningslivet. Att Kvinnojouren i Kungsbacka nu får 400 000 kronor av de pengar regeringen avsatt till ideella verksamheter i behov av stöd under Coronapandemin kom ändå som en riktigt glad överraskning.

Har kämpat länge

De ansvariga för verksamheten har länge kämpat för att få politikerna i kommunfullmäktige att öka bidragen till verksamheten. Men våra folkvalda har gett dem kalla handen. Kvinnojouren har visserligen beviljats pengar. Men de räcker inte för att mer långsiktigt hålla verksamheten igång på den nivå som de ansvariga anser behövs. De senaste månaderna har präglats av så stor osäkerhet att det enda som verkat vänta varit nedläggning av Kvinnojouren i Kungsbacka.

”Otroligt betydelsefullt”

Men nu ser det ljusare ut. De 400 000 kronorna som betalas ut av statliga Socialstyrelsen gör det möjligt att driva kvinnojouren vidare, åtminstone under ytterligare en tid. Samtidigt får de som arbetar med verksamheten en tids andrum.

– Det här betyder otroligt mycket! Vi har haft kniven mot strupen, men nu behöver vi inte lägga ner, säger Linda Dyhre som är verksamhetsansvarig ikväll till SR P4 Halland.

Linda Dyhre, verksamhetansvarig för Kvinnojouren i Kungsbacka, gläds åt bidragsbeskedet.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Att ta en tur i naturen är poppis i pandemin

Miljö och natur Att gå på tur i naturen har blivit poppis under pandemin. Besöksrekorden har haglat tätt i Kungsbackas naturreservat. ...

Badvattnet mäts automatiskt

Nyheter I sommar kommer badvattentemperaturen på kommunens populäraste badplatser att mätas med hjälp av sensorer som är placerade ...

Vård- och omsorgschef lämnar sin tjänst

Vård Det blir chefsbyte på förvaltningen för Vård och omsorg. Förvaltningschef Lillemor Berglund har sagt upp sig. ...
Annons