Annons

Kvinna skadades allvarligt – chaufför åtalas

Långtradarchauffören sträckte sig efter en dricka. Hans tunga ekipage vinglade till. Sedan small det. För kvinnan som satt i bilen han körde på blir livet aldrig mer sig likt. Nu åtalas chauffören.

Trafik | 02 April 2021 07:30

En kvinna skadades allvarligt när den 40-årige långtradarchauffören körde rakt in i hennes bil. Nu har 40-åringen åtalats.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

Det var den 26 augusti som olyckan ägde rum. En kvinna i 50-årsåldern hade fått problem med bilen och stannat vid vägkanten på E6 utanför Fjärås.

Sträckte sig efter dricka

En bit bakom henne kom en 40-årig långtradarchaufför från en ort i Västergötland åkande i ett tungt ekipage med två tillkopplade släp.

Chauffören blev plötsligt törstig och sträckte sig efter en dricka. Distraherad av manövern råkade 40-åringen vrida på ratten så att långtradaren kom i gungning. Än värre var att skiftet av mentalt fokus fick honom att missa att han körde rakt mot en stillastående personbil.

I cirka 80 kilometer per timme rände han rakt in i den stillastående personbilen med sin långtradare. Med ofattbar kraft slungades personbilen iväg. Kvinnan som satt i bilen skadades så allvarligt att hon fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Hjärnskador och huvudskador

Vid framkomsten till lasarett konstaterade man att kvinnan fått både hjärnskador och svåra huvudskador. Skador som än idag påverkar hennes liv negativt.

Nu har den 40-årige långtradarchauffören åtalats, för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Mannen nekar till brott.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bilist körde rakt in i bergvägg – en till sjukhus

Trafik En bilist som kört rakt in i en bergvägg utmed Sätilavägen i Fjärås har ...

15-årig tjej till sjukhus efter moppekrock

Trafik En 15-årig tjej har ikväll förts till sjukhus med ambulans efter en krock mellan flickans moped och ...

Tre lastbilar i krock - långa köer på E6

Trafik Tre lastbilar som krockat i höjd med Sandsjöbacka orsakar just nu stora trafikproblem i södergående riktning ...
Annons