Annons

Kungsbackarekord för Edvinsson

Det blev som väntat. Simon Edvinsson slog under natten till lördag de så kallade Kungsbackarekordet från 1985 som tidigare tillhört en annan försvarare från Onsala nämligen Calle Johansson. 18-åringen blev vald som sexa i NHL-draftens första runda av Detroit Red Wings.

– Det känns helt sjukt. Man kan inte riktigt förstå det än, säger en glad Edvinsson.

Ishockey | 24 Juli 2021 16:43

Från Onsala till Detroit. Simon Edvinsson slog ”Kungsbackarekord” och blev draftad sexa i helgens NHL-draft.

FOTO: Christian Johansson

De skyhöga förväntningarna som fanns inför fredagsnattens NHL-draft blev i stora drag uppfyllda. Simon Edvinsson från Onsala och till vardags i Frölunda, blev draftad som första svensk när lagen från den nordamerikanska hockeyligan valde sina unga talanger.

Inför hade det snackats om att han skulle slå ”Kungsbackarekordet” som Calle Johansson haft i över 30 år, det gjorde han också. Men det bliv inte riktigt lika tidigt som Johansson själv varit inne på.

– Jag tror han blir sämst trea, sade Johansson när Norra Halland pratade med honom i veckan.

Och det var nästan skrivet i stjärnorna, när det var dags för Detroit Red Wings att välja sin spelare. Laget som genom åren haft en otroligt stark svenskkoppling, gjorde som man gjort så många gånger tidigare. Nämligen att gå på en stark svensk försvarare. Denna gång blev det Simon Edvinsson, som därmed får spela i laget där en av världens främsta förvarare genom tiderna, Nicklas Lidström, varit en ikon i. Något att leva upp till.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kungsbacka padel club expanderar

Sport Sedan tidigare har Kungsbacka padel club tre utomhusbanor på sin anläggning. Från och med november kommer dessutom ett ...

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...
Annons