Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

Kungsbackapolisen: Vi behöver tips

Aspirant Adelina Sjöqvist och polisassistent Johan Holmbäck ser gärna att allmänheten tipsar mer. "Senaste tiden har vi fått in färre tips än vanligt" säger Johan Holmbäck. 

 

Det är för närvarande lugnt för polisen i Kungsbacka kommun. Vilket är bra. Men nu uppmanar de allmänheten att tipsa mer.

– Får vi inte reda på vad som händer är det svårt att hjälpa till, säger polisassistent Johan Holmbäck.

 

I ett inlägg på sociala medier under tisdagen skriver polisen i Kungsbacka att det nya året börjat lugnt, och att detta är bra.

Samtidigt uppmanar de i inlägget allmänheten att tipsa oftare om nåt verkar misstänkt.

– Vi har haft det väldigt lugnt den senaste tiden. Förra dygnet hade vi sju mindre händelser. En trafikolycka på Arendalsvägen var väl det allvarligaste. Bland annat åkte vi ut på ett larm där det visade sig att det var en torktumlare som gått varm, berättar Johan Holmbäck som arbetar vid utryckningen.

 

Och att det inte är stökigt eller vimlar av brott är naturligtvis ett gott betyg anser polisen. Men under senaste tiden har polisen fått in färre tips än vanligt. Och samtidigt tror de att många fler förseelser hade kunnat stoppas eller hindras om de bara fått in tips i tid.

– Vi hade ett fall där någon såg okända personer hos grannen, men de reagerade inte direkt, vilket var synd. För då hade vi kunnat ingripa.

 

Hur ska man tänka då om man är osäker?

 – Om man till exempel vet att grannen är bortrest och det är människor där som man inte känner igen kan man ju gå ut och prata med dem. Men verkar det direkt misstänkt så är det bäst att ringa och tipsa oss.

 

Johan Holmbäck berättar även att det inte är helt sällan som personer de redan dragit in körkortet för ger sig ut och kör ändå.

– Och vet man om det, eller ser att nån ger sig ut och kör påverkad, då ska man ju såklart ringa in och tipsa. Man får tänka att det är ju inte jättekul om personen har ihjäl någon. Det kan vara din eller nån annans släkting som råkar illa ut, säger polisassistenten.

 

Det händer återkommande på sociala medier att personer till exempel uppmärksammar och skriver om ”en vit skåpbil” som åker omkring. Ser ni hellre att de ringer er?

 – Vi har bra koll på vad som händer på sociala medier. Men ofta har vi dessutom kanske redan mer information. Får vi då in sådana tips direkt till oss så underlättar det.

 

Hur ska man tänka om man ser en pågående misshandel eller liknande?

 – Där får man gå på magkänsla och läsa situationen. Om inte annat bör man ringa 112, och sedan kan man ju eventuellt följa efter förövaren om det känns säkert, säger Johan Holmbäck.

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!